Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta u OŠ Veliki Bukovec

Objavljeno: 05.02.2014. 16:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Osnovna škola Veliki Bukovec cjelodnevnim će aktivnostima 11. veljače obilježiti Dan sigurnijeg interneta.

Za sve će učenike od 7:30 do 13:35 biti organizirane radionice, kvizovi, igrokaz i rasprave koje će ih usmjeriti prema primjerenom i odgovornom korištenju interneta.

Neke od tema o kojima će biti riječi su: "Moraju li svi znati tko sam", "Od lopte do interneta", "I internet ima pravila", "Kad si upleten u mrežu" te "I ti si nasilnik?".

U 17 sati održat će se interaktivni okrugli stol za roditelje i građanstvo na kojem će uz odrasle raspravljati i učenici OŠ Veliki Bukovec - digitalni savjetnici, pomažući odraslima razumjeti izazove interneta i mobilnih tehnologija. Istom prilikom učenici će pokazati i mogućnosti novog mobilnog okruženja za učenje, opremljenog tabletima i interaktivnom pločom.

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta provodi se u sklopu EU projekta "Sigurnost djece na internetu", koji se realizira u suradnji nositelja OŠ Veliki Bukovec te partnera: OŠ Mate Lovraka Nova Gradiška, OŠ Popovača, OŠ Gripe Split, OŠ Mladost Osijek i suradnika, uz financiranje iz grant sheme Further development and implementation of the Croatian Qualifications Framework.
 
Projekt traje od 19. kolovoza 2013. do 19. prosinca 2014. uz sudjelovanje učenika, učitelja, roditelja te lokalne i šire zajednice. Ciljevi projekta su razviti i primijeniti dio školskog kurikuluma o sigurnosti djece na internetu u sklopu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO), razvoj školskog kurikuluma temeljenog na ishodima učenja o području sigurnosti djece na internetu, razvoj i provedba popratnog pedagoškog modela za učenje usmjereno na učenika, poboljšati obrazovne vještine i stručnost učitelja za poučavanje usmjereno ka učenicima, poboljšati digitalne kompetencije učenika i razviti kritički stav prema odgovornoj uporabi IKT-a te podići razinu svijesti učenika, učitelja, roditelja i opće javnosti za pitanja koja se odnose na dječju sigurnost online u sinergiji s politikama Europske unije.

Kako ističu sudionici projekta, ovogodišnja tema Dana sigurnijeg interneta "Stvorimo bolji internet zajedno" ukazuje na zajedničku odgovornost u poticanju pozitivnih i uklanjanju negativnih strana interneta.

Komentari