simbolično

Obilježen Dan narcisa kojim se podiže svijest u borbi protiv raka dojke

Objavljeno: 26.03.2022. 11:44

Zadnja izmjena: 26.03.2022. 11:46

Tijekom ožujka cvjetovi narcise prepoznatljiv su simbol posvećen podizanju svijesti o karcinom dojke. Upravo s tim ciljem, a u organizaciji članica Udruge žena operiranih na dojku - Mammae klub Varaždin već se 23. godinu u Varaždinu obilježio Dan narcisa.

Simboličnoj podjeli stručka narcisa, kao podsjetnik kako je potrebno na vrijeme početi brinuti o svom zdravlju i u većoj mjeri pomoći onima koji su već oboljeli, pridružili su se i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i zamjenica Silvija Zagorec.

-Nažalost, maligne bolesti predstavljaju jedan od vodećih javnozdravstvenih problema u Hrvatskoj, ali i šire te samo prevencijom možemo spriječiti mnoge bolesti. Narcise simboliziraju nadu u bolje sutra i upravo ova nasmiješena lica žena koje su prošle taj trnoviti put od postavljanja dijagnoze  do  izlječenja – daju nadu i vjeru u ozdravljenje, u bolje sutra. Na nama je kao osnivačima, a u suradnji s našim zdravstvenim ustanovama da razinu zdravstvene skrbi još više podignemo kako bi našim građanima ona bila što dostupnija i kvalitetnija - rekla je Zagorec.

Simbolična podjela narcisa osim na Franjevačkom trgu ispred zgrade Gradske knjižnice, održala se i na Trgu Slobode i u Shopping parku Supernova u Varaždinu. Uoči Dana narcisa, u Županijskoj palači je u petak održana tribina pod nazivom "Sveobuhvatni pristup prevenciji, liječenju i rehabilitaciji od raka dojke".

Komentari