varaždinska županija

Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite RH

Objavljeno: 03.03.2022. 13:03

Zadnja izmjena: 03.03.2022. 13:03

Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite RH obilježen je svečanošću u Županijskoj palači na kojoj su najistaknutijim pojedincima te zaslužnim institucijama iz sustava civilne zaštite na području županije uručene i prigodne zahvalnice. 

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak je zahvalnice uručio Općoj bolnici Varaždin, Mariu Musulinu iz HGSS-a stanica Varaždin, Danijelu Leskovaru iz PU varaždinske te Damiru Frntiću iz Društva Crvenog križa Varaždinske županije.

Čestitavši im župan Stričak je pohvalio rad svih službi koje djeluju u okviru sustava Civilne zaštite te je naglasio kako u planu razvoja sustava civilne zaštite županije posebno mjesto zauzima izgradnja Regionalnog centra civilne zaštite.

- Regionalni centar civilne zaštite omogućio bi prvenstveno objedinjavanje žurnih službi i operativnih snaga, njihovo žurno objedinjeno djelovanje, te rješavanje skladišnog i radnog prostora. Radimo na realizaciji tog projekta. Opremljenost naših žurnih službi je vrlo dobra, a Županija redovno brine o opremljenosti snaga, prije svega o vatrogascima, crvenom križu te o gorskoj službi. Redovno ih sufinanciramo, ulažemo u njihovu opremu, a podržavamo i različite edukacije koje njihovi članovi pohađaju - rekao je.

'Među najaktivnijima u Hrvatskoj'

Nakon podjele zahvalnica upriličćeni je okrugli stol s nekoliko predavanja. Predavačima i sudionicima okruglog stola obratila se i zamjenica župana, ujedno i načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Silvija Zagorec koja je rekla kako Varaždinska županija proaktivno sudjeluje u izgradnji i unapređenju sustava civilne zaštite te je jedna od najaktivnijih na području civilne zaštite i spašavanja u Hrvatskoj. 

- Osim dobre opremljenosti i sudjelovanja u svim operativnim akcijama, nedavno smo izradili i  Smjernice za izradu Procjene rizika od velikih nesreća na području Varaždinske Županije, koje su temeljni dokument jedinicama lokalne samouprave za izradu Procjena rizika za njihovo područje. Ovom prilikom želim podsjetiti na situacije u kojima se stožer našao posljednjih nekoliko godina i u kojim je pokazao svoju aktivnost, snalažljivost i spremnost.

Komentari