međunarodni dan sestrinstva

FOTO Sestre u OB Varaždin: "Počnite na nas gledati kao na visokoobrazovane građane!"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.05.2017. 15:16

Zadnja izmjena: 12.05.2017. 15:17

Foto: Mateja Rak

Danas je u Općoj Bolnici Varaždin obilježen Međunarodni dan sestrinstva pod sloganom ''Sestrinski glas za zdrav život''. 

Tim su se povodom u organizaciji Hrvatske udruge medicinskih sestara ujutro mjerili krvni tlak i šećer, a u 13 sati održana je središnja proslava izložbom slika zaposlenika i umirovljenika bolnice. Između ostalih, pred zaposlenicima bolnice govorili su župan Predrag Štromar i ravnatelj bolnice Nenad Kudelić.

Nakon što je pozdravio prisutne zaposlenike i čestitao im njihov dan, ravnatelj Kudelić najavio je i neke nove projekte:

- Tijekom godine nabavit će se nova magnetska rezonanca, a u planu je i nabavka novog CT uređaja. Također, u planu je i novi objedinjeni hitni bolnički prijem i jednodnevna kirurgija, odnosno, dnevna bolnica. Ti će se projekti financirati iz EU fondova.- napomenuo je Kudelić

Moramo danas pohvaliti naše sestre i sjetiti se svega ono što rade za naše pacijente. To je težak posao koji iziskuje puno napora i hvala im na trudu kojeg ulažu. - rekao je Štromar i dodao kako smatra da su sestre potplaćene te da država mora izdvojiti dodatna sredstva za njih, ali i za učitelje jer su oni jako važni za naše društvo.

Da je ova profesija više od posla rekla nam je i Snježana Šobak, predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara podružnice OB Varaždin:

- Ja sam oduvijek znala da želim biti sestra i za mene je to poziv, a ne samo profesija i mislim da je vrijeme da se na medicinske sestre počne gledati kao na visoko obrazovane građane.- izjavila je Šobak

Komentari