Obljetnica

Obilježena 20. obljetnica tragične pogibije policajca Željka Murka

Objavljeno: 11.02.2023. 12:19

Zadnja izmjena: 08.03.2023. 13:28

U Mihovljanu je danas obilježena obljetnica pogibije i gubitka djelatnika Policijske uprave međimurske Željka Murka.

Odavanjem počasti na gradskom groblju i podno spomen-ploče na Društvenom domu u Mihovljanu te prigodnom komemoracijom, svi prisutni prisjetili su se nesretnog događaja kada je prije točno 20 godina na dužnosti prilikom potjere za pljačkašem banke u Nedelišću izgubio život. Obilježavanje je održano u organizaciji Mjesnog odbora Mihovljan, Grada Čakovca, Međimurske županije i Policijske uprave međimurske te uz IPA Međimurje Čakovec, UDVUR RH Međimurske županije i UDVDR Ogranak Mihovljan te DVD-a Mihovljan.

Lovorov vijenac postavljen je podno spomen-ploče u Mihovljanu, a molitvu je i na groblju i kod Društvenog doma predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu fra Josip Grubišić. 

Župan Posavec rekao je u svom govoru kako je 20 godina iznimno puno vremena, no unatoč tome na ovu se obljetnicu okuplja velik broj ljudi. 

- Iznimno mi je drago zbog toga, drago mi je da smo svi danas na okupu i nakon proteka vremena, jer dokazujemo da ni nakon dva desetljeća na Željka Murka nismo zaboravili. Kažu da čovjek dva puta umire, prvi puta kada ga fizički više nema, a drugi puta kada ga zaboravimo. Mi nismo zaboravili ni našeg policajca ni njegovu žrtvu, već ih se prisjećamo s velikim poštovanjem. Skupovima poput ovih čuvamo uspomenu na Željka koji je sinonim za sve hrabre polocajce koji su izgubili život radeći svoj posao - rekao je.

Komentari