BREZNIČKI HUM

Obilježena 70. godišnjica osnutka DVD-a Šćepanje

Objavljeno: 30.08.2021. 12:15

Zadnja izmjena: 30.08.2021. 12:16

Dobrovoljno vatrogasno društvo Šćepanje u subotu je proslavilo svoju 70. godišnjicu svetom misom u kapeli Svete Jelene Križarice, nakon čega je započeo svečani program.

Glavni pokrovitelj manifestacije bio je načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić, a svečanosti je kao supokrovitelj proslave nazočio predstavnik poduzeća Vatropromet Predrag Bunjevac, potom predsjednik Općinskog vijeća Općine Breznički Hum Mario Fišter, predstavnik Varaždinske županije i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović te ravnatelj Županijske uprave za ceste Varaždinske županije Tomislav Osonjački.

Vatrogasnu zajednicu Varaždinske županije kao i Hrvatsku vatrogasnu zajednicu predstavljao je predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović, potom predsjednik Vatrogasne zajednice općine Breznički Hum Mario Šargač kao i drugi predstavnici VZO Breznički Hum, VZO Visoko i VZO Breznica, zatim predstavnici 20-ak prijateljskih DVD-a, župnik vlč. Josip Vragović te obitelj donatora kipa Svetog Florijana.

Svečani program započeo je jutarnjom budnicom i nastupom Orkestra limene glazbe Sveti Martin iz Brezničkog Huma a nastvljen je vatrogasnim mimohodom te svečanim otvaranjem proslave od strane pokrovitelja - načelnika Zorana Hegedića, a potom primopredajom i blagoslovom novonabavljenog vatrogasnog vozila Nissan Navara Pickup s visokotlačnim modulom. Svečano je otkriven novi kip Svetog Florijana od strane donatora gospodina Josipa Horvata, a potom je uslijedio blagoslov župnika vlč. Josipa Vragovića.

Brončanu plamenicu primilo je 12 članova, brončanu medalju njih 13, srebrne plamenice njih 5, a srebrne medalje 7 zaslužnih članova. Nedeljko Vukalović dodijelio je vatrogasne medalje sa zlatnim obilježjem Ivici Mahnetu i Josipu Horvatu, a najviše priznanje na proslavi za posebne zasluge u vatrogastvu i razvoju zaštite od požara i vatrogastva Franji Horvatu. Spomenice za 10 godina aktivnosti u DVD-u primilo je 6, a za 20 godina aktivnosti 3 člana. Najvažniju spomenicu Vatrogasni veteran, koja se dobiva za minimalno 30 godina operativnog staža i navršenih 60 godina života, primili su Josip Horvat i Branko Matak, dok su četirima članovima uručena visoka zvanja počasnih vatrogasnih časnika. Odlikovanja i zahvalnice te posebna priznanja potom su uručena djeci i drugim zaslužnim članovima.

Komentari