Prve srpanjske nedjelje u Turčinu kod spomen obilježja svečano je obilježena 75. godišnjica povijesnog sastanka na kojem je odlučeno da se kreće u narodni ustanak protiv fašizma.

Svečanost u Turčinu organizirala je Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije, a pokrovitelji su Općina Kneginec Gornji i Varaždinska županija. Svečanost je počela polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na spomenicima palim borcima NOB-e na groblju u Gornjem Knegincu i hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na Trgu vlč. Zvonimira Rabuzina.

Na središnjem okupljanju kod spomen obilježja u Turčinu cvijeće su položili zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić i zamjenik načelnika Općine Gornji Kneginec, Robert Đuranec koji je u svom obraćanju prigodnim govorom, pozdravio nazočne i čestitao im Dan antifašističke borbe.

Općina Gornji Kneginec je za tu prigodu obnovila slova na spomen obilježju i uredila okoliš oko istog, a svečanost se za sve uzvanike nastavila u društvenom domu u Turčinu uz nastup KUD-a „Beletinec“, mladih glazbenika iz Ludbrega i Filipa Novosela u recitatorskom dijelu programa.

Komentari

04.07.2016. 16:42h Zadnja izmjena: 04.07.2016. 16:46