OPĆINA MARUŠEVEC

FOTO Prigodno obilježena “Čiselska nedela” i održan 9. Sajam v Maruševcu

Objavljeno: 08.10.2020. 18:15

Zadnja izmjena: 08.10.2020. 18:27

Zbog epidemioloških mjera, u nešto skromnijem izdanju i ove je godine prve nedjelje u listopadu obilježena “Čiselska nedela” i održan 9. Sajam v Maruševcu.

Ovaj su blagdan 2012. godine organiziranjem "Sajma v Maruševcu" dodatno odlučili obogatiti članovi Kuburaške udruge Maruševec od kojih je i potekla sama ideja ovog specifičnog druženja. Kroz gastronomsku ponudu, rukotvorine i druge proizvode predstavile su se udruge i OPG-ovi iz Općine Maruševec ali i susjednih mjesta. 

–Građani i izlagači su se i ove godine odazvali manifestaciji što nas veseli, no u bitno manjem obimu zbog propisanih epidemioloških mjera stoga je i organizirana Sveta misa na otvorenom kako bi joj što više vjernika moglo prisustvovati, rekao je tom prilikom načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

Središnji dio jednog od posljednjih proštenja u ovom dijelu godine koje je organizirala Kuburaška udruga Maruševec, svakako je bila i Sveta misa koju je na otvorenom, ispred crkve sv. Jurja služio župnik Krunoslav Milovec, a prisustvovali su joj i zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša, vijećnice i vijećnici Općinskog vijeća te načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Komentari