posjetio ih čehok

Obitelj Kunert iz Optujske ulice preko zime seli u gradski stan

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.09.2017. 14:37

Zadnja izmjena: 03.09.2017. 14:38

Nedjeljno prijepodne varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok iskoristio je za posjet socijalno i stambeno ugroženoj obitelji. U razgovoru sa Šteficom Kunert koja živi u napola urušenoj kući u Optujskoj ulici sa suprugom i bolesnim sinom, ponudio je rješenje nezavidne materijalne i stambene situacije.  

Gradonačelnik Čehok predložio je i već poduzeo potrebne korake da se obitelj preseli u gradski stan kako bi jesen i zimu provela u prihvatljivim stambenim uvjetima. Direktor Javne ustanove Gradski stanovi Zoran Svetec, također prisutan dogovoru, već će u ponedjeljak pokrenuti postupak dodjele stana. O preseljenju će brinuti članovi Udruge svetog Vinka Paulskog  koji su također ponudili pomoć.

Za vrijeme kada će obitelj biti smještena u gradskom stanu bit će pokrenuta opsežnija akcija obnove dotrajale kuće dodatno oštećene za vrijeme posljednjih oluja u kolovozu i više nije pogodna za bilokakvo stanovanje. Gradonačelnik Čehok okupljanjem svih odgovornih institucija koje trebaju djelovati u takvim situacijama nastoji dodatno senzibilizirati cjelokupnu javnosti za probleme socijalno ugroženih  građana i pokrenuti  konkretne akcije u najkraćem vremenu.

Komentari