ODBOJKA

Obje hrvatske odbojkaške reprezentacije pripremaju se u Varaždinu za važne europske nastupe

HOS

Objavljeno: 22.05.2019. 12:56

Zadnja izmjena: 22.05.2019. 13:00

U Varaždinu se trenutno nalaze i ženska i muška odbojkaška reprezentacija i pripremaju se za važne euopske nastupe. Bliže se utakmice grupne faze Europske zlatne lige za seniorke i seniore koje će se igrati u varaždinskoj Areni, od 29. svibnja do 15. lipnja.

U istoj će dvorani reprezentativke 21. i 22. lipnja igrati i Final Four Europske zlatne lige, što znači da će se tijekom lipnja u Hrvatskoj okupiti neke od najboljih europskih odbojkaških nacionalnih vrsta.

- Želja nam je ovim domaćinstvom vratiti odbojku tamo gdje pripada. Imamo sjajnu generaciju i cura i dečkiju. Uzeli smo im za izbornike dva Talijana, eminentna imena koja su dokazala u odbojci. Naš cilj je pružiti toj djeci sve uvjete koje imaju dobri timovi u okruženju. Sredstva smo uspjeli osigurati i sada nam je cilj povratak u vrh svjetske odbojke!, izjavio je na jučerašnjoj press konferenciji predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

Seniorke

Hrvatske reprezentativke grupnu fazu domaćih utakmica otvaraju s Mađarskom 29. svibnja, nastavljaju s Austrijom 1. lipnja i završavaju s Francuskom 15. lipnja. Našim seniorkama ovo će biti izvrsna priprema za Final Four u kojoj će dočekati najbolje iz drugih grupa, odnosno pravu elitu europske odbojke. Djevojke su se okupile u Varaždinu gdje se pod vodstvom izbornika Daniela Santerellija pripremaju za utakmice pred njima.

- Ljeto će nam biti vrlo dugo, s dva važna natjecanja, Europskom zlatnom ligom i Europskim prvenstvom. Sada se želimo unaprijediti s mladim timom u kojem je puno igračica koje nikad nisu igrale za reprezentaciju. Za mene je važno da igračice žele puno raditi jer se samo tako možemo poboljšati. Ne znam što sve ovaj tim može ali s puno rada možemo stići do kuda želimo!,  izjavio je izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Daniele Santarelli.

Seniori

Hrvatski reprezentativci također su se okupili u Varaždinu gdje se pripremaju za utakmice s Estonijom 29. svibnja, Španjolskom 1. i Nizozemskom 15. lipnja. Seniorima će ovo biti prvo veliko natjecanje pod vodstvom novog izbornika Emanuela Zaninija te vjeruju da će moći izboriti Final Four za seniore koji se igra u Talinu 21. i 22. lipnja.

'- Moja očekivanja su popravak nekih elemenata u igri. Također, želim stvoriti dobru atmosferu u ekipi koja će nam donijeti najbolje rezultate u kratko vrijeme. To ćemo postići podizanjem standarda igre. Nakon Europske zlatne lige imat ćemo više povratnih informacija i nećemo stavljati nikakva ograničenja za dalje, ali za dugoročne rezultate trebat će nam više vremena!, izjavio je izbornik hrvatske muške odbojkaške reprezentacije Emanuele Zanini na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu. 

Nakon konferencije za novinare predstavljen je i dabar, nova maskota Hrvatske odbojkaške reprezentacije.

Komentari