dva projekta...

Obnova sportskog objekta NK Dinamo Babinec i zatvaranje odlagališta u Gornjem Vratnu - evo novosti iz Cestice

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.05.2018. 14:46

Zadnja izmjena: 08.05.2018. 14:46

Foto: Viktor Hranić

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš danas su posjetili Općinu Cestica.

Tom prilikom Predrag Štromar uručio je Odluku o financiranju energetske obnove Sportskog objekta NK Dinamo Babinec te napomenuo kako općina ima prekrasnu infrastrukturu te kako se načelnik uvijek trudi da iz europskih fondova te iz Ministarstava dobije sredstva.

Dubravko Ponoš i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj su pak potpisali Ugovor o financiranju radova u vrijednosti od 350 tisuća kuna za potpuno zatvaranje odlagališta komunalnog otpada "Gornje Vratno". 

- Imamo još puno izazova i puno problema s odlagalištima otpada, ali na sreću ovdje u Cestici jedan veliki izazov je riješen. Dakle, u ovom slučaju završetak sanacije i dalje se bavimo onim ljepšim dijelom da uživamo u ovom okolišu na najbolji mogući način - rekao je Ponoš.

Načelnik Korotaj je pak rekao kako je Cestica jedna od prvih općina koja je krenula u energetsku obnovu privatnih kuća gdje je oko 100 domaćinstava dobilo sredstva iz Fonda za zaštitu okoliša za obnovu fasada.

- Ovaj put je Vlada uspješno malo šire otvorila projekte i programe i tako jedinice lokalne uprave koje su se imalo pripremile mogu dobiti sredstva - rekao je Korotaj.

 

 

 

 

Komentari