obnova prometnica

Obnovljena ulica u općini Jalžabet, širom županije u ceste uloženo 18 milijuna kuna

Objavljeno: 23.11.2022. 18:21

Zadnja izmjena: 23.11.2022. 18:34

U naselju Kaštelanec u Općini Jalžabet obnovljena je Vinogradska ulica, u koju je Županijska uprava za ceste Varaždinske županije uložila 295.000 kuna.

Na županijskoj cesti koja prolazi kroz naselje novi asfalt postavljen je u duljini od 780 metara, čime je podignuta kvaliteta i sigurnost odvijanja prometa, a pometnicu su danas obišli župan Anđelko Stričak, predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić, načelnik Općine Jalžabet Rajko Solar, ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački i pročelnik Darko Majhen.

- U županiji ŽUC ove godine u proširenja cesta nogostupima, izgradnju kružnih tokova, presvlačenje asfaltnih tepiha te sanaciju klizišta ulaže 18 milijuna kuna. Traju radovi na izgradnji dva kružna toka, u Svetom Petru u Općini Mali Bukovec te u Hrženici na području Općine Sveti Đurđ, a uz to se u Horvatskom na području Grada Ivanca te u Grani na području Grada Novog Marofa proširuju ceste s nogostupom, pri čemu ne treba posebno isticati koliko su te investicije važne za sigurnost svih sudionika u prometu - rekao je Stričak.

Ravnatelj ŽUC-a Osonjački najavio je da će, ovisno o vremenskim uvjetima, početi radovi i na proširenju cesta s nogostupom u Donjem Ladanju na području Općine Maruševec i u Žarovnici na području Lepoglave, gdje već traju radovi na sanaciji klizišta Kameničko Podgorje. Svi ti radovi nastavit će se i 2023. godine. Načelnik Solar izrazio je zadovoljstvo radovima izvedenima u Kaštelancu te zahvalio ŽUC-u na kvalitetnoj suradnji.

Komentari