Obrtnici otvaraju račune u drugim bankama i čekaju novac

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 06.01.2011. 16:10

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: -

Obrtnička komora Međimurske županije obavijestila je članove da je Obrtničkoj štednoj banci oduzeto odobrenje za rad  rješenjem Savjeta Hrvatske narodne banke, koja je  donijela  i odluku o pokretanju prisilne likvidacije.

Obrtnička štedna banka iz Zagreba, koja u Čakovcu ima jednu od pet poslovnica, ne smiju više započinjati nove poslove pružanja bankovnih usluga, a svi otvoreni računi su blokirani. Obrtnicima ne preostaje drugo nego da u što kraćem roku otvore novi poslovni račun u drugoj poslovnoj banci.

Što se tiče OŠB-a, postupak likvidacije će se nastaviti ili će se pokrenuti stečajni postupak zbog nedostatne imovine za podmirenje svih obveza. Trajanje tog postupka, ističu u Obrtničkoj komori, nije moguće vremenski odrediti.

Predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Slavko Faltak kazao je da obrtnici nisu bili na vrijeme upoznati s mogućim problemima u radu OŠB-a, koja je naprasno zatvorena na kraju poslovne godine.

Dobra je vijest da će obrtnici koji imaju štedne uloge do 400.000 kuna, a takvih je najviše, dobiti novac jer su računi do tog iznosa osigurani kod Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka. No, pitanje je još koliko će dugo morati čekati na isplatu iz proceduralnih razloga.


Agencija VLM



Komentari