međimurska županija

Obrtnička komora Međimurja dodijelila diplome i priznanja uspješnim obrtnicima

Objavljeno: 12.12.2021. 18:59

Zadnja izmjena: 12.12.2021. 18:59

Obrtnička komora Međimurja obilježila je 27 godina djelovanja svečanom proslavom u Prelogu na kojoj su dodijeljene diplome i priznanja uspješnim obrtnicima.

Proslava obljetnice bila je prilika za isticanje pojedinaca koji su svojim radom doprinijeli razvoju, promociji i časnom zvanju obrtnika. Nagrada za životno djelo i statua „Obrtnik Međimurja“ dodijeljena je Božidaru Horvatu, serviseru vatrogasnih aparata iz Knezovca, za 31 godinu rada u obrtništvu kao uglednom, uspješnom i časnom obrtniku za izuzetan doprinos u osnivanju i razvoju obrtničkih institucija, te za dugogodišnji uspješan rad na promidžbi obrtništva.

Plaketu „Majstor godine“ za postignute značajne poslovne rezultate, ostvarena tehnološka unapređenja, postignutu visoku razinu kvalitete proizvoda i usluga, za postignute visoke rezultate u poduci učenika za obrtnička zvanja uručena je Ivanu Višnjiću, zidaru iz Podbresta, Sandri Novak, ugostiteljici iz Čakovca i Josipu Markati, elektroinstalateru iz Hodošana.

Diplome za izniman doprinos u promidžbi, poticanju i unapređenju obrtništva i obrtničkog komorskog sustava primili su Marko Panić, elektroinstalater iz Donjeg Mihaljevca, Kristina Strniščak, kozmetičarka iz Merhatovca, Davor Mesarić, ugostitelj iz Čakovca, Ivica Ladić, soboslikar – ličilac iz Čakovca i Robert Varga, tajnik Obrtničke komore Međimurja.

Priznanjem za dugogodišnji marljiv i ustrajan rad u obrtu i razvoj obrtništva, odnosno za 20 godina rada nagrađeni su: Zvonimir Kolar, informatičar iz Šenkovca, Stjepan Horvat, ugostitelj iz Mihovljana, Zdenko Piknjač, soboslikar-ličilac iz Čakovca, Mirjana Smrtić, vlasnica servisa za čišćenje iz Turčišća, Marinko Borlinić, informatičar iz Čakovca, Dragan Turk, proizvođač unutarnjih i vanjskih sjenila iz Murskog Središća, Damir Berta,  staklar iz Kotoribe, Stjepan Bajkovec, autoprijevoznik iz Totovca, Ivan Kos,  autoprijevoznik iz Brezovca, Krunoslav Korunić, autoprijevoznik iz Slakovca, Zlatko Novak, vlasnik marketinškog obrta iz Miklavca, Christian Posavec, krojač iz Murskog Središća, Stjepan Furdi, obrađivač plastike iz Preloga, Siniša Vrbanec, tesar iz Mihovljana, Tihomir Žuljić, peradar iz Donjeg Vidovca, Davor Fileš, informatičar iz Čakovca, Branka Blagus, informatičarka iz Strahoninca, Sanja Zamuda, cvjećarka iz Pušćina i Siniša Poljak, peradar iz Svete Marije.

Porast broja obrtnika

Čestitke na nagrađenim obrtnicima uputio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je naglasio važnost obrtnika i obrtništva za Međimurje. - Na svom poslovnom putu imate veliku podršku Obrtničke komore Međimurja kojoj čestitam na velikih dvadeset i sedam godina rada. Trenutno imamo 1504 registriranih obrta u Međimurju. Takvom brojkom posljednji put smo se mogli pohvaliti prije ekonomske krize, 2008. godine, što je još jedna potvrda dobrog rada i sinergije koju imamo u županiji - rekO je Posavec.

Priznanjem Hrvatske obrtničke komore  za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih asocijacija nagrađeni su Vladimir Čmrlec, vulkanizer iz Donje Dubrave, Boris Pogorelec, košaraš iz Kotoribe, Drago Šegović, autolimar iz Šenkovca, Radovan Škrobar, strojobravar iz Stanetinca i Dragutin Vabec, staklar iz Murskog Središća, a Poveljom Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih asocijacija nagrađeni su Nenad Šimunić, informatičar iz Čakovca, Kristina Strniščak, kozmetičarka iz Merhatovca i Marko Panić, elektroinstalater iz Donjeg Mihaljevca.

Komentari