autohtona gastronomija

Od 18. do 28. studenoga jedinstveni festival 'Dani okusa varaždinskoga kraja'

Objavljeno: 16.11.2022. 12:20

Zadnja izmjena: 16.11.2022. 12:20

Od 18. do 28. studenoga u 14 restorana diljem Varaždinske županije održat će se "Dani okusa varaždinskoga kraja", jedinstveni festival autohtone i tradicijske gastronomije.

Održava se u sklopu nacionalne manifestacije "Dani okusa hrvatske tradicije", u koju je uključeno ukupno 11 hrvatskih županija, među kojima je i Turistička zajednica Varaždinske županije. Restorani iz Varaždinske županije gostima će tijekom deset dana nuditi menije od tri slijeda po cijenama od 95 kn do 195 kuna.

- Današnjem turistu važno je ponuditi sadržajni boravak, a okusi su jedan od važnih segmenata cjelokupne ponude. Drago mi je što se u "Dane okusa varaždinskoga kraja" uključilo 14 restorana koji nude tradicionalna jela u modernoj verziji. Zahvaljujući ovoj manifestaciji, kreativnim kuharima, ali i vrijednim OPG-ovima, čuvamo naše autohtone proizvode i tradiciju našega kraja od zaborava. Pozivamo građane da se odazovu na ovu gastronomsku manifestaciju i vjerujem da će uživati u okusima jela koja će pripremiti naši vrijedni kuhari - rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

'Motiv dolaska u destinaciju'

Manifestacija je dio nacionalnog projekta "Dani okusa hrvatske tradicije" koji je jučer predstavljen u Zagrebu, napomenuo je Borislav Šimenc iz tvrtke Vall 042, koja je izvršni organizator manifestacije. Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ pozvao je građane da rezerviraju svoje mjesto u jednom od restorana od 18. do 28. studenoga.

- U sljedećih deset dana u našim restoranima moći ćete kušati upravo tradicijska jela i to na posebno osmišljenim jelovnicima, pri čemu treba istaknuti da tradicijska jela naši restorani nude tijekom cijele godine. Upravo kroz ovaj projekt želimo pokazati da hrvatska gastronomija ima snagu biti motiv dolaska u destinaciju – rekao je Mališ.

U manifestaciji sudjeluju restorani nositelji standarda "Okusi varaždinskoga kraja": restoran Arabela, restoran August, restoran Bedem, restoran Bernarda, restoran Garestin, restoran seosko domaćinstvo Grešna pilnica, hotel Minerva, restoran Palatin, restoran i zalogajnica Šanjek, hotel Trakošćan, hotel Varaždin, restoran Verglec, restoran Vila Toplissa i restoran Zlatne gorice.

Komentari