radionice i predavanja

Od 23. do 27. svibnja niz besplatnih događanja u jedinstvenom Arboretumu Opeka

Objavljeno: 20.05.2022. 09:17

Zadnja izmjena: 20.05.2022. 09:18

Foto lov, Lavandini šeširići, Vrijedne biljke Arboretuma Opeka, organizirani obilasci arboretuma, samo su četiri od niza zanimljivih događanja koji će sljedeći tjedan biti organizirani u Arboretumu Opeka povodom 11. Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske.

Radionice, predavanja, vođeni obilasci i druga besplatna događanja održavat će se od 23. do 27. svibnja za učenike osnovnih i srednjih škola te zainteresirane građane. Organizator je i ove godine Javna ustanova Priroda Varaždinske županije zajedno sa Srednjom školom „Arboretum Opeka“ Marčan.Detaljan program pogledajte ovdje.

Svi koji žele sudjelovati na jednoj od radionica ili predavanja za javnost najaviti se mogu na broj mobitela ili e-mail:

Uz odabranu radionicu ili predavanja vodiči će vas odvesti u šetnju kroz Arboretum. Dodajmo da se obilježavanje 11. po redu Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki organizira u cijeloj Hrvatskoj, a u organizaciji Sekcije botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatskog botaničkog društva, u koju su organizirane ustanove koje upravljaju botaničkim vrtovima i arboretumima Hrvatske. Cilj je podizanje razine znanja javnosti i nadležnih institucija o vrijednostima botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske koji su malobrojni i mahom zapušteni, a imaju veliku vrijednost i važnost za hrvatsku kulturu, povijest i neposrednu zaštitu prirode.

Komentari