urbana mobilnost

Od 7. veljače Varaždin će biti dio projekta CityWalk

Objavljeno: 15.01.2017. 19:57

Foto: Arhiva

Grad Varaždin je jedan od mnogobrojnih partnera na projektu CityWalk (Towards energy responsible places: establishing walkable cities in the Danube Region), čija će provedba započeti 7. veljače, početnom konferencijom u mađarskom Segedinu.

Osnovni cilj projekta je poboljšanje ključnih uvjeta pješačenja, kao sredstva urbane mobilnosti. Citywalk projekt će rezultirati poboljšanom urbanom mobilnošću - uz to smanjujući emisije, razine buke i zagušenja, povećavajući sigurnost i čineći gradove pogodnijima za život (također pridonoseći zdravijoj populaciji).

Iako je naglasak na hodanju, predloženi projekt se odnosi prema problemu holističkim pristupom - poboljšavajući urbanu mobilnost kroz učinkovito kombiniranje različitih sredstva transporta. Učinkoviti sustav urbanog prijevoza sa naglaskom na aktivne oblike transporta, posebno hodanja, dolaze sa različitim uvjetima - pomažemo gradovima u Danube regiji da identificiraju prepreke, razviju i implementiraju plan da se riješe te prepreke.

Projekt je sufinanciran iz programa Europske Unije - Interreg Danube Transnational Programme, ukupna vrijednost je 2,380,492.20 €, a trajanje projekta je 30 mjeseci. 

Komentari