grad ivanec

Od iduće godine dječji vrtić u Ivancu jeftiniji za većinu djece

Objavljeno: 10.12.2021. 18:35

Zadnja izmjena: 10.12.2021. 18:35

Od početka iduće godine smještaj djeteta u gradskom Dječjem vrtiću Ivančica pojeftinit će za većinu roditelja mališana.

Tu su odluku, između ostalih, jednoglasno jučer donijeli vijećnici Gradskog vijeća Grada Ivanca na prijedlog gradonačelnika Milorada Batinića. Kako je rekao, prema novoj odluci će najniža cijena koju plaćaju roditelji u prvom dohodovnom razredu ostati ista, dok će se za najveći broj roditelja cijena smanjiti. Cijena će porasti, i to minimalno, samo za roditelje s iznadprosječnim primanjima.

- Ovom odlukom ujedno se povećava iznos sufinanciranja smještaja djece u privatne vrtiće te kod registriranih dadilja. Sadašnjom odlukom Grad Ivanec sufinancira polazak djece u ove ustanove u maksimalnom iznosu od 700 kuna mjesečno, a novom odlukom Grad će sufinancirati razliku od cijene koju plaćaju roditelji prema novim razredima do iznosa ekonomske cijene vrtića, odnosno maksimalno do 995 kuna mjesečno. Time ujedno Grad svim korisnicima redovitog programa u gradskom i privatnim vrtićima te kod registriranih dadilja omogućuje jednak pristup proračunskim sredstvima – rekao je Batinić.

Naglasio je i da je u prijedlogu proračuna za 2022. godinu planirana stavka kojom je Grad Ivanec osigurao dodatnih 400.000 kuna za sufinanciranje vrtića kojima Grad nije osnivač.

Na sjednici su gradski vijećnici jednoglasno podržali i sve ostale odluke i zaključke koji su se našli na dnevnom redu, među kojima je i Zaključak o utvrđivanju stava o osnovanom pravu građenja u svrhu sanacije odlagališta Jerovec, o čemu će se, kako su najavili, naknadno očitovati.

Komentari