hrvatski zavod za zapošljavanje

'OD MJERE DO KARIJERE' Za nove mjere zapošljavanja osigurano je 1,5 milijardi kuna

Objavljeno: 20.04.2017. 19:22

Zadnja izmjena: 20.04.2017. 19:22

Foto: Varaždinska županija

Novih 9 mjera aktivne politike zapošljavanja pod nazivom 'Od mjere do karijere', a za koje je osigurano 1,5 milijardi kuna predstavljeno je danas u Županijskoj palači u Varaždinu.

Mjere su predstavljene poslodavcima i zainteresiranoj javnosti, a za cilj imaju aktivaciju osjetljivih skupina: mladih, dugotrajno nezaposlenih i osoba s invaliditetom, te uključuju programe obrazovanja i usavršavanja koji omogućuju zapošljavanje novih radnika, dodatnu edukaciju te očuvanje radnih mjesta.

Župan Štromar ovom je prilikom istaknuo kako je Varaždinska županija u posljednje četiri godine iskoristila neke od tih mjera koje su tada bile aktualne, a to je zapošljavanje i edukacija mladih.

- Pomoć je prije svega potrebna starijim nezaposlenim osobama koje se mogu prekvalificirati budući da gospodarstvenici u našoj županiji trebaju izuzetno puno radnika. – rekao je župan.

V.d. predstojnica HZZ-Regionalnog ureda Varaždin Branka Šaško u svom obraćanju prisutne je upoznala sa stanjem nezaposlenosti u Varaždinskoj županiji te predstavila nove mjere aktivne politike zapošljavanja.

- Mjere su usmjerene na klasično zapošljavanje, na obrazovanje, osposobljavanje, na samozapošljavanje, na stručno osposobljavanje za rad te javne radove. S obzirom da je došlo do pada nezaposlenosti pojedinim poslodavcima ne možemo osigurati odgovarajuću radnu snagu i zato će ove godine biti fokus upravo na različitim mjerama obrazovanja nezaposlenih osoba. – istaknula je Šaško.

 

Komentari