STOLNOTENISKI KLUB STARR VARAŽDIN

Od ove sezone STK Starr Varaždin nastupa i sa ženskom ekipom u najvišem rangu hrvatskog stolnog tenisa - Superligi!

Objavljeno: 29.09.2018. 09:59

Zadnja izmjena: 29.09.2018. 10:00

Foto: Damir Ivančić

Od ove sezone STK Starr osim muške seniorske ekipe imaju i žensku ekipu u najvišem rangu natjecanja u stolnom tenisu, u Superligi.

Veliki uspjeh vrlo mlade ženske ekipe STK Starr, koja je u posljednjih nekoliko godina vrijedno trenirala u klubu i natjecala se.  Predsjednik STK Starr Ronald Ređep naglašava vrijednost rezultata ali i velike perspektive ekipe u narednih nekoliko godina.

- Osim osvajanja naslova prvaka u muškoj konkurenciji naš veliki uspjeh u prošloj sezoni je plasman ženske ekipe u Superligu. Ekipa je sastavljena od domaćih igračica koje su u posljednjih nekoliko godina stasale kroz Regionalni stolnoteniski centar Varaždin i treninge u klubu. Treba naglasiti da su sve četiri igračice još kadetkinje i da je njihov uspjeh izniman.  Nažalost za njihov uspjeh i plasman u Superligu nismo dobili nikakva sredstva od grada već sve financiramo iz vlastitih sredstava. Dio treninga muške ekipe žrtvovali smo da bi što bolje pripremili žensku ekipu. To nije uredu, one zaslužuju punu pažnju i puni trening pogotovo što se radi o igračicama u vrlo osjetljivoj dobi. Vrlo nam je drago da se bave sportom , i to stolnim tenisom jer znamo da je manjak ženske populacije koji se bavi sportom. Stolni tenis je u tom smislu zdravi sport koji možete dugo trenirati bez puno ozljeda.

Kako bez potpore?

Kakva je perspektiva mlade ženske ekipe u hrvatskom stolnom tenisu i u Superligi?

- Okosnicu ekipe čine tri mlade igračice iz prošle sezone i nismo išli na dovođenje više pojačanja jer smatramo da bi te naše igračice za godinu dvije igrati zapaženiju ulogu u hrvatskom stolnom tenisu.  Uz iskustvo u Superligi one će redovitim treniranjem s našom muškom ekipom sigurno još dosta napredovati. Mislimo da bi ova ekipa mogla i ostati u Superligi ove sezone zato će im pomoći jedna igračica iz Indije Mamata Prabhu koja nam se javila s željom za nastupima u Europi. Ona će odigrati određeni broj utakmica što će pomoći i našim igračicama u njihovom razvoju. Bez nje će biti dosta teže s iskusnim ekipama u ligi.

Naglasili ste da za žensku ekipu niste dobili potporu Grada i Zajednice sportskih udurga grada Varaždina, može li to promijeniti vaše planove?

- Ukoliko se odnos prema ženskoj ekipi popravi onda imaju veliku šansu u bližoj budućnosti. Siguran sam da bi mogle postati jedna od vodećih ženskih ekipa u Superligi. Sve članice ekipe su članice i hrvatske kadetske reprezentacije, te su također i školske prvakinje Hrvatske. Ivona Štriga, Bruna Borovec, Ana Krupski, dok će im pomoći i Gordana Krupski nakon oporavka te Dana Vinceković i Matija Balajić.

 

Komentari