registar državne imovine

Od sada možete vidjeti imovinu Grada Varaždina, evo na koji način

Objavljeno: 18.01.2024. 12:03

Zadnja izmjena: 18.01.2024. 12:03

Foto: Ilustracija (Arhiva)

U skladu transparentnosti kao i zahtjeva Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Grad Varaždin je kompletirao registar imovine i učinio ga dostupnim na Središnjem registru državne imovine.

Na web stranici Središnjeg registra državne imovine SRDI u polje "OBVEZNIK" dovoljno je upisati "Grad Varaždin" kako bi se dobio detaljan pregled gradske imovine. Grad Varaždin je time među prvima u Hrvatskoj u ispunio zakonsku obavezu te učinio podatke o svojem vlasništvu transparentnima i dostupnim svim zainteresiranim građanima.

Grad Varaždin je također putem Upravnog odjela za gradnji i komunalno gospodarstvo je razvio Geografsko informacijski sustav Grada Varaždina koji je namijenjen djelatnicima gradske uprave kao krajnjim korisnicima u svrhu uvida, dohvata, analize i održavanja aktualnih podataka o prostoru i planovima uređenja prostora. Baza imovine Grada, skraćeno BIG kao sastavni dio GIS-GV sustava je web aplikacija, a uvid u prostorne podatke omogućen je i građanima putem web GIS portala.

- U svijetlu zakonskih promjena kojima se od nedavno omogućuje županijama, gradovima i općinama upravljanje državnom imovinom Grad Varaždin se pokazao spremnim i sposobnim kvalitetno obavljati taj posao. Kako je predviđeno zakonom, gradonačelnici mogu, uz prethodni zahtjev prema županiji, donijeti odluku o pokretanju postupka raspolaganja i odluku o raspolaganju nekretninama čija je procijenjena vrijednost ili je ukupni iznos procijenjene naknade niži ili jednak iznosu od 130.000 eura dok će o nekretninama vrijednosti do milijun eura odlučivati Gradsko vijeće - navode iz Grada.

Komentari