iz topličke škole

Od slijedeće školske godine kreće 'Vježbaonica' u osnovnim školama, a toplička škola se već pridružila ovom projektu

Objavljeno: 13.11.2017. 19:54

Zadnja izmjena: 13.11.2017. 20:04

'Vježbaonica' je program Hrvatskog školskog sportskog saveza koji će se u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima provoditi od listopada školske godine 2017./2018, a namijenjen je učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola te svim učenicima srednjih škola u Republici Hrvatskoj pa se tako i toplička škola pridružila ovom sportskom projektu.

I toplička škola se priključila ovom pilot projektu 'Vježbaonica', a program će se provoditi kao dio aktivnosti Školskog sportskog društva. Voditelj programa u topličkoj školi je profesor tjelesne i zdravstvene kulture Mario Sremec koji ističe kako su učenike najviše privukle natjecateljske igre između razreda u kojima učenici razvijaju i natjecateljski duh, suradnju, upornost i borbenost.

Sve aktivnosti u programu 'Vježbaonice' su zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti, a glavni su ciljevi poboljšanje zdravstvenog statusa učenika, stvaranje zdravih životnih navika, povećanje interesa za tjelesnom aktivnošću, stvaranje navika cjeloživotne tjelesne aktivnosti, uključivanje što većeg broja učenika i zadovoljenje učenikovih potreba za igrom, kretanjem, druženjem, istraživanjem. Dakle, onoga čega je u današnje vrijeme sve manje.

Uključivanje u ovaj program samo je jedna od mnogobrojnih aktivnosti koje toplička škola provodi tijekom godine kako bi kod učenika stvorila trajnu potrebu bavljenja tjelesnim aktivnostima prvenstveno radi unapređenja zdravlja.

Komentari