GRAD IVANEC

Odana počast poginulim braniteljima Draženu Šešetu i Ivici Cecelji

Objavljeno: 10.08.2021. 18:16

Zadnja izmjena: 10.08.2021. 18:19

Na mjesnom groblju u Margečanu je prigodnom komemoracijskom svečanošću obilježena 30. obljetnica pogibije branitelja Domovinskog rata Dražena Šešeta. Dražen je bio pripadnik 2. GBR Grom, a poginuo je 8. kolovoza 1991. godine u Gređanima kod Topuskog. 

U nazočnosti bliže rodbine, cvijeće na njegov grob položilo je izaslanstvo Grada Ivanca koje su predvodili zamjenik gradonačelnika Marko Friščić i potpredsjednik Gradskog vijeća Josip Grđan

Počast poginulom branitelju odali su i predstavnici braniteljskih udruga, Policijske postaje Ivanec, pojedini gradski vijećnici, predstavnici DVD-a Gačice i mještani. Kako pokraj Dražena počiva još jedan poginuli branitelj, Ivica Cecelja iz Završja s područja grada Novog Marofa, pripadnik 104. brigade Hrvatske vojske, koji je poginuo 8. kolovoza 1995. godine u završnim akcijama Oluje, počast je ujedno odana i ovom branitelju. Predstavnici Grada Ivanca svijeću su zapalili i na njegovu grobu.

Uz članove Ivičine najuže obitelji, komemoraciji je nazočio i Marijan Meštrić, predstavnik Grada Novog Marofa i 3. bojne 104. brigade Hrvatske vojske. Nakon polaganja cvijeća, paljenja lampaša i poklona sjenama poginulih, molitvu za poginule branitelje predvodio je margečanski župnik vlč. Alojzije Pakrac.

Memorijal

Godišnjice pogibije dvaju branitelja obilježio je i UDVDR Ivanec, tradicionalnim memorijalom koji je šesti put održan u znak sjećanja na njih. 

Održan je u nedjelju, 8. kolovoza, u suradnji s DVD-om Gačice, HVIDRA-om Ivanec, Udrugom veterana 2. GBR Grom i Mjesnim odborom Gačice. 

Nakon odavanja počasti poginulima na groblju u Margečanu, memorijal je nastavljen u Vatrogasnom domu u Gačicama,gdje su se okupljenima obratili predstavnici mjesnog DVD-a Juraj Vincek i Franjo Piskač, dopredsjednik Udruge veterana Gromovi Zvonimir Kantolić te predsjednik UDVDR-a – Ogranka Ivanec Ljudvek Cikač.

Nakon službenog dijela svečanosti uslijedila su natjecanja u belotu i visećoj kuglani na kojima je sudjelovalo 30-ak natjecatelja, a najboljima su dodijeljene medalje i plakete. Već tradicionalno, u sklopu memorijala posjetiteljima je svoju numizmatičku kolekciju izložio član Ivanečkog kluba kolekcionara Martin Lukavski, član Predsjedništva UDVDR-a Varaždinske županije i Ogranka Ivanec.

Komentari