ipak se kreće

ODAZVALI SE NA POZIV Počelo rješavanje problema ograde na cesti u Maruševcu

Objavljeno: 05.01.2017. 08:40

Zadnja izmjena: 05.01.2017. 08:40

Foto: Željko Porobija

Naše jučerašnje pisanje o porušenoj ogradi mosta na izlazu iz Maruševca prema Cerju Nebojse i telefoniranje nadležnim službama ipak je dalo nekih rezultata i to već jučer popodne.

>> SUDAR ILI POPRAVAK? Ograda na izlazu iz Maruševca prema Cerju već je drugi dan u kanalu

Poduzeće za ceste postavilo je signalizaciju, odnijelo porušenu ogradu i stavilo sigurnosne vrpce namjesto ograde. Bilo bi dobro da je signalizacija postavljena i iz drugog smjera - jer je mjesto opasnije za one koji dolaze iz smjera Cerja Nebojse, budući da im most dolazi odmah nakon zavoja. No, nakon što smo zvali i policiju i županijsku upravu za ceste, krenulo se makar u označavanje i osiguravanje mjesta. Angažirao se i maruševečki komunalni redar - premda ova cesta nije u nadležnosti općine. 

Huligani ili zub vremena?

Ostaje i dalje nejasno kako je do problema uopće došlo. Policija nije primila nikakvu dojavu o prometnoj nesreći na tom mjestu, a nema ni bilo kakvih tragova koji bi upućivali na udarac vozilom u ogradu, poput krhotina stakla ili tragova kočenja. Nije stoga nemoguće da se radi o huliganizmu, nerijetko upravo na tom mjestu neki čudni umovi znaju oštetiti znak za ulaz u Maruševec. A moguće je i da se radi o zubu vremena, o zamoru materijala, zbog kojega se ograda sama od sebe srušila u kanal.

Bilo kako bilo - apeli su dali rezultata. Ostaje nam da vidimo kad će se postaviti obnovljena ograda, jer je ona vrlo bitna za sigurnost vožnje na ovom mjestu. Bitno je shvatiti i to da na ovakve stvari građani trebaju reagirati pozivanjem nadležnih službi, a ako to ne daje rezultata - pišite nam, pa ćemo mi o tome progovoriti javno. Ipak su građani oni koji sve te usluge i plaćaju.