Odbojkaši Varaždina kreću u doigravanje za prvaka

Objavljeno: 22.03.2011. 15:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Odbojkaši Varaždina nedjeljnom pobjedom protiv Karlovca završili su regularni dio odbojkaške sezone. Već u subotu slijedi doigravanje, a u prvom kolu Varaždinci će snage odmjeriti s odbojkašima Daruvara.

Odbojkaši Varaždina pobjedom su završili regularni dio odbojkaške sezone. U varaždinskoj Areni u nedjelju je "pao" Karlovac rezultatom 3:1.

Varaždinci su sezonu završili na drugom mjestu prvenstvene tablice, ponovivši na taj način prošlogodišnji "uspjeh" puno skuplje i razvikanije ekipe. Ovogodišnja ekipa Varaždina sastavljena je naime isključivo od domaćih i mladih igrača, a kad se tome dodaju i veliki problemi sa ozljedama, slobodno se može reći da je ekipa čak i premašila očekivanja.

Najviše problema uoči doigravanja, koje počinje već u subotu, Varaždinci imaju na poziciji tehničara. Protiv Daruvara, s kojim se susreću u prvom kolu, "playmaker" Varaždinaca bit će Dario Strelec, 30-godišnjak koji se reaktivirao kako bi pomogao ekipi svoje mladosti.

Strelec je inače već četvrti tehničar Varaždinaca ove sezone. U sezonu ih je uveo Kristijan Gotal koji je napustio ekipu, a zamijenio ga je amerikanac Ryan Ammerman. On je u Varaždinu proveo samo jednu polusezonu i zatim se pridružio zagrebačkoj Mladosti, a trener Varaždinaca Edo Klein odlučio je povjerenje na najdelikatnijoj odbojkaškoj poziciji povjeriti mladom Tomislavu Žgancu.

Žganec je dobro počeo i pokazao veliki potencijal no tada se i njemu i ekipi dogodila velika tragedija. Na prvenstvenoj utakmici s Daruvarom Žganec je osjetio bol u koljenu, a dijagnoza je bila katastrofalna – Žgancu su popucali križni ligamenti i očekuje ga operacija i dugotrajno izbivanje s terena.

U lošoj financijskoj situaciji u kojoj je varaždinski klub, Klein si nije mogao priuštiti pojačanje i sve se već kretalo prema velikom brodolomu kad se pojavio "spasitelj" Dario Strelec.

Riječ je inače o bivšem igraču Varaždina koji se vratio na parket nakon više od deset godina izbivanja. Iako je u zadnjih nekoliko prvenstvenih utakmica iskazivao određenu nesigurnost, trener Klein rekao nam je da je iznimno zadovoljan njegovim angažmanom na treninzima i načinom na koji se posvetio ekipi te da vjeruje da Varaždin sa Strelecom kao "playmakerom" može biti uspješan.

Veliki test Streleca očekuje već u prvoj rundi doigravanja jer Daruvar je solidna ekipa koja protivnicima ne dopušta previše grešaka. Igra se na dvije pobjede, s tim da Varaždinci kao bolje plasirani na ljestvici imaju prednost domaćeg terena. Prva utakmica doigravanja igra se u subotu u Varaždinu, druga u srijedu u Daruvaru, a eventualna treća i odlučujuća sljedeću subotu ponovno u Varaždinu.

Ako se plasiraju dalje, Varaždince u polufinalu doigravnja Hrvatskog odbojkaškog prvenstva očekuje dvoboj sa boljim iz susreta Marine Kaštela i Karlovca. Prema svemu sudeći to bi trebali biti odbojkaši Marine koji su ove sezone briljirali u Srednjeeuropskoj Interligi i ne skrivaju ambicije da ove sezone osvoje hrvatsko odbojkaško prvenstvo.Komentari