STUDENTSKI SPORT

Odbojkašice i odbojkaši na pijesku Sveučilišta Sjever odigrali turnir na Crvenom moru kao pripreme za EP

Objavljeno: 28.03.2019. 16:32

Zadnja izmjena: 28.03.2019. 16:32

U izraelskom gradu Eliat na obali Crvenog mora održan je studentski turnir odbojke na pijesku za odbojkašice i odbojkaše. Slijedom prijateljskih odnosa Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever i ASA Izrael, koji su uspostavljeni prošlo ljeto na Europskim studentskim igrama u portugalskoj Coimbri, odbojkašice i odbojkaši Sveučilišta Sjever dobili su izuzetnu priliku da prvi dio priprema za studetsko Europsko prvenstvo u Kopru odrade u Izraelu. 

Organizatori natjecanja i sam  predsjednik ASA Izrael Vicktor Hadad  i tehnički delegat Ilan Kowalski uputili poziv Nedjeljku Pavlecu predsjedniku Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever da i sljedeće godine Sveučilištu Sjever da nastupi na ovom turniru uz mogućnost dolaska većeg broja studenata sportaša.

- Kontinuirani rad i prvi rezultati u Savezu sportskih udruga Sveučilišta Sjever donijeli su mnoge kontakte s uglednim europskim i svjetskim sveučilištima i nacionalnim studentskim sportskim savezima. Dobivamo sve više poziva da sudjelujemo na raznim turnirima širom svijeta. Isto tako radimo i na organizaciji studentskih sportskih turnira u Hrvatskoj. Jedan od prvih bit će i North Street u lipnju na kojem će nastupiti i ekipe iz brojnih europskih sveučilišta, naglasio je Pavlec. 

Odbojka na pijesku studentice

Tri  pobjede u skupini odbokašica na pijesku Sveučilišta Sjever bila je odlična najava za nastvak natjecanja ali i za sljedeća natjecanja. Ekipa je nastupila u sastavu: Iva Remeta  i Mailinda Vnuk.

  • Sveučilište Sjever - Rupin 2.   25:16
  • Sveučilište Sjever - Washington University  25:17
  • Michellelet Kiryat Ono 1 - Sveučilište Sjever  14:25

U četrrfinalu nakon izuzetne borbe pokleknule su u trećem setu od ekipe Poznan University

  • Potnan University - Sveučilište Sjever 2:1 ( 21:18, 16:21, 15:10)

Osvojenim petim mjestom studentice su nanajbolji način najavile predstojeće državno prvenstvo HASS-a  i odlazak na Europsko prvenstvo 2019 u slovenski Koper.

Odbojka na pijesku studenti

Studenti su nastupili u sastavu: Domagoj Košir i Vanja Marcijuš. U skupini su imali tri poraza a od toga dva nesretna gdje je jedna lopta kod rezultata 23:23 odlučivala pobjednika i otišla na stranu protivničke ekipe.

  • Sveučilište Sjever - Wingate 4.  25:23
  • Sveučilište Sjever - Technion 2 Haifa. 25:23
  • Sapir College - Sveučilište Sjever  25:14

Uborbi za plasman naši studenti su izgubili jednu utakmicu a drugu dobili i na kraju osvojili 13.mjesto.

  • Seminar Hakibuzin Tel Aviv - Sveučilište Sjever 14:25
  • University Jeruzalem - Sveučilište Sjever 25:11

Dobre igre i malo nesreće stale su odbojkašeg bolje plasmana ali iskustvo turnirskog načina natjecanja uvelike će im pomoći u pripremama za državno prvenstvo HASS-a i Eurpsko prvenstvo.

Komentari