humanitarne akcije

Odjelu pedijatrije doniran aparat za praćenje vitalnih funkcija djece

Objavljeno: 11.11.2021. 19:21

Zadnja izmjena: 11.11.2021. 19:22

Na Odjel pedijatrije Opće bolnice Varaždin stigla je donacija Rotary Cluba Varaždin Jug, a riječ je o monitoru za praćenje vitalnih funkcija djece s dodatnom opremom, vrijedan preko 8.000 kuna.

Aparat je stavljen u funkciju, a zahvalu na ovoj donaciji uime OB Varaždin iskazao je zamjenik ravnatelja Marko Hlebar, dr. med. - Ova vrijedna donacija uvelike će pridonijeti kvaliteti pružanja zdravstvene zaštiti našim najmlađim pacijentima, a i nama liječnicima olakšat će posao brige za djecu kako bi im boravak u bolnici bio što lakši i bezbolniji - rekao je Hlebar.

Voditeljica Odjela za pedijatriju, Branka Maretić, dr. med., dodala je kako je ova donacija i više nego dobrodošle te vrlo korisna. - Ovo je vrlo koristan aparat kojeg često koristimo stoga se dodatna oprema brzo troši te nam je svaka takva donacija izrazito važna i na tome zahvaljujemo Rotary Clubu Varaždin Jug – rekla je Maretić.

Sav novac za ovaj aparat nabavljen je putem dobrotvornih akcija i donacija članova Rotary Cluba, a prvenstveno Vrganjijade održane 23. listopada na Varaždinskoj tržnici.

Danijel Juraga, predsjednik Rotary Cluba Varaždin Jug, rekao je kako se uvijek rado odazovu humanitarnim akcijama u gradu i županiji, a ova donacija dogovorena je s bolnicom u skladu s njenim potrebama. - Posebno smo senzibilizirani i osjetljivi na malu djecu, a pedijatriji varaždinske bolnice zbog velikog opsega posla svaka je kuna dobrodošla stoga smo izrazito zadovoljno što smo na neki način tome mogli doprinijeti – kazao je, dodavši da će i ubuduće pomagati varaždinskoj bolnici i onima kojima je to potrebno u skladu sa svojim mogućnostima.

Komentari