IZDANE 103 PROPUSNICE U LEPOGLAVI

"Odlasci dečku ili curi nisu vitalni obiteljski razlozi", poručuje Hrvoje Kovač

Objavljeno: 26.03.2020. 18:13

Zadnja izmjena: 26.03.2020. 18:28

Od početka provođenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, Stožer civilne zaštite grada Lepoglave izdaje Propusnice za svoje građane.

U proteklih 36 sati, na službeni telefon Stožera, 770-428 upućeno je 453 poziva i 130 e-mailova na službenu adresu [email protected], a izdane su 103 propusnice.

- Telefoni nam rade od jutra i obrađujemo zahtjeve jedan po jedan. Jedan je tim angažiran na e-mail sustavu, a drugi zaprima pozive i komunicira s građanima. Molim građane za suradnju i odgovornost da ne preopterećuju linije za komunikacije i drže se jasnih uputa kako do "Propusnica" i pod kojim uvjetima. Znamo da su vam propusnice važne i hitne, zato ovih dana radimo isključivo na tome, ali ako se ne pridržavate uputa koje je dao nacionalni stožer, nepotrebno gubimo vrijeme na pojašnjavanja i objašnjavanja, rekao je načelnik lepoglavskog Stožera Hrvoje Kovač.

Razlozi za izdavanje Propusnica

Prema Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, Stožer civilne zaštite grada Lepoglave izdaje propusnice isključivo iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština. Zbog toga, a prema naputku policije koja provjerava propusnice, ista se ne može izdati u druge svrhe.

- Odlasci u "šoping'"u susjedni grad, posjete vinogradima, servisi automobila, nabavka i prijevoz životinja, kao i odlasci dečku ili curi nisu vitalni obiteljski razlog, napominje Kovač i dodaje kako će ove mjere potrajati sve dotle dok se kao pojedinci ne počnemo ponašati odgovorno prema sebi i drugima te time doprinesemo smanjenju broja zaraženih.

Komentari