tuga u sportskom savezu gluhih

ODLAZAK SPORTAŠICE Danas se u Biškupcu opraštamo od Nevenke Kolarić

Objavljeno: 11.04.2017. 08:31

Zadnja izmjena: 11.04.2017. 08:36

Foto: Arhiva

Prekjučer nas je iznenada u 54. godini života napustila Nevenka Kolarić, sportašica i dugogodišnja tajnica Udruge sportskog saveza gluhih grada Varaždin. Danas ćemo u Biškupcu u 13.15 imati priliku oprostiti se od naše Nevenke.

Izgubili smo dragu osobu koja je svoj život posvetila borbi za normalan život i bavljenje sportom gluhih osoba. Nevenka se sportom bavila od 16. godine kao stolnotenisačica. Unatoč svojoj gluhoći i svim preprekama s kojima se susretala, završila je upravno pravo i otada se na razne načine angažirala kako bi pomogla gluhim osobama da budu što je moguće uspješniji sportaši. I njezin suprug i sin Igor su sportaši - sin je kuglač koji na natjecanjima redovno niže uspjehe.

S Nevenkom smo imali prilike razgovarati u studenom i ona je plijenila svojom mirnoćom i nepokolobljevim duhom. Bila je i direktorica hrvatske reprezentacije gluhih u streljaštvu. Doživjela je i to da se u Hrvatskoj donese Zakon o znakovnom jeziku, kako bi se, između ostalog, gluhima omogućilo normalno komuniciranje sa sportskim sucima na natjecanjima. Nevenka je bila jedna od ključnih osoba koja je pomogla da varaždinske sportske ekipe gluhih nižu uspjehe na natjecanjima ne samo gluhih nego i "normalnih" osoba. Varaždinski sportski savez gluhih i varaždinski sport izgubili su jednu toplu, humanu i entuzijastičnu djelatnicu. Njezinoj obitelji, prijateljima i suradnicima izražavamo najdublju sućut, uz podsjećanje na intervju koji nam je dala prije nekoliko mjeseci.

>> FOTO Biti gluh nije sramota, a imamo puno razloga ponositi se njihovim entuzijazmom i sportskim rezultatima

Komentari