Potpisivanje ugovora

FOTO: U Lepoglavi kreće ulaganje od 16 milijuna kuna u vrtiće

U Lepoglavi je danas obilježen početak dviju investicija ukupne vrijednosti 16 milijuna kuna.
Objavljeno: 21.08.2019. 16:10

Zadnja izmjena: 21.08.2019. 17:25

Foto: Dario Jurčević

U Lepoglavi je danas obilježen početak dviju investicija ukupne vrijednosti 16 milijuna kuna.

Potpisani su, naime, ugovori za izvođenje radova na izgradnji novog Dječjeg vrtića u Višnjici u vrijednosti od 3,8 milijuna kuna, a financira se iz proračunskih sredstava. Osim izgradnje, projekt uključuje i uređenje okoliša.

Nakon potpisivanja ugovora za izgradnju vrtića u Višnjici, uslijedilo je svečano otvorenje radova na rekonstrukciji i dogradnji zgrade drugog dječjeg vrtića, Dječjeg vrtića Lepoglava, a projekt je vrijedan 12,5 milijuna kuna. Za razliku od vrtića u Višnjici, ovaj se projekt sufinancira europskim sredstvima i to sa  6,7 milijuna kuna.

Gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuo je kako su ta dva vrtića najbolja i najkvalitetnija investicija za razvoj Grada Lepoglave.

- Temelj svakog grada jesu mladi ljudi i djeca. Želimo zadržati mlade obitelji i da one budu to bogastvo i snaga ovoga našega područja - poručio je gradonačelnik.

Uz gradonačelnika Škvarića i njegovog zamjenika Hrvoja Kovača, potpisivanju ugovora prisustvovali su i potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, saborska zastupnica Božica Makar, saborski zastupnik Anđelko Stričak, te načelnici opcina.

Komentari