HRVAČKI KLUB LUDBREG

Odličan nastup Sandre Besek i bronca Ive Gerić na jakom turniru u Austriji

Objavljeno: 04.02.2020. 07:48

Zadnja izmjena: 04.02.2020. 07:55

Iva Gerić i Sandra Besek, članice HK Ludbreg u sastavu hrvatske hrvačke reprezentacije nastupile su ovog vikenda na jakom UWW turniru Flatz Open u austrijskom Wolfurtu.

Sandra Besek nastupila je u konkurenciji kadetkinja, u kategoriji do 53 kg. U prvoj borbi protivnica je bila odlična njemica Richter. Pružila je Sandra dobar otpor, ali Njemica je bila bolja. Richter je u konačnici došla do finala te je tako "povukla" Sandru u repesaž, gdje ju je dočekala još jedna odlična protivnica, Finkinja  Vettenranta. Sandre je bolje kremula u meč, no protivnica uspijeva plasirati akciju za četiri boda, što je bio zaostatak kojeg Sandra nije uspjela dostići do kraja borbe. Bez obzira na sve, odrađene dvije jake borbe i prikazano solidno hrvanje razlog su za zadovoljstvo i potvrda ispravnog puta kojim Sandra kroči.

Seniorska konkurencija
Iva Gerić bila je jedina hrvatska predstavnica u seniorskoj konkurenciji te pokazala kako može uspješno hrvati i u ovakovom društvu. U prvom je kolu uvjerljivo pobijedila Švicarku Loetcher rezultatom 9:0 i već tom pobjedom osigurala polufinale. Pobjeda u drugom kolu značila bi lakšu protivnicu u polufinalu, no u izjednačenom meču Iva gubi od iskusne Poljakinje Horbik. U polufinalnoj borbi čekala ju je izvrsna mađarica Anna Szell, nositeljica brojnih medalja sa svjetskih i europskih prvenstava u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Borila se Iva hrabro, no Mađarica je za sada još uvijek za korak bolja, ali očito je kako se razlika polako smanjuje. Nakon poraza u polufinalu, preostala je borba za broncu, gdje je protivnica druga poljska predstavnica Danisz. Još jedna izjednačena borba, no ovaj put bolje taktički odrađena i pobjeda 2:1, vrijedna brončane medalje.
Trener reprezentacije Senad Mujagić iz Petrinje, podrška trener Zsolt Szatmari iz Nagykanizse, međunarodni sudac Saša Petak.

Komentari