Odlični rezultati varaždinskih kuhara na Danima kulinarstva

Objavljeno: 17.12.2010. 15:39

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: eVarazdin

Predstavnici Varaždinske županije ostvarili su odlične rezultate na Danima hrvatskog kulinarstva koji su održani prošli tjedan u Opatiji. Svojim su rezultatima kuhari Varaždinske županije odaslali najbolju moguću gastronomsku pozivnicu varaždinskog kraja svim gurmanima i zaljubljenicima u vrhunsko pripremljena jela.

Svih 10 predstavnika Varaždinske županije vratilo se kući sa osvojenim medaljama. Najveći uspjeh ostvarili su mladi kuhari iz Srednje škole „Arboretum opeka“ iz Marčana koji su u konkurenciji od 16 ekipa osvojili prvo mjesto u Kamelija kupu za strukovne škole.

Anđelko Levanić iz hotela Turist, Grozdana Bohorč iz ludbreškog restorana Fantasy i Željko Bešenić iz hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama natjecali su se u kategorijama za Državnog kuharskog prvaka. Levanić je osvajanjem trećeg mjesta dokazao da zasluženo nosi kuharsku bluzu Hrvatske kulinarske reprezentacije. Četvrta je bila Grozdana Bohorč dok je Željko Bešenić osvojio 6. mjesto.

Mladi kuhar Dario Denac iz hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama jedini je iz Varaždinske županije sudjelovao na Državnom slastičarskom prvenstvu i to u kategoriji izrade stolne dekoracije odnosno skulpture od jestivih namirnica. Za kombinaciju vučenog šećera i pastilaž smjese u obliku vaze s cvijećem osvojio je srebrnu medalju.

Brončanim medaljama okitili su se još i Bojan Bohorč, koji se okušao u kategoriji restoranskog menija na temu rižoto te najmlađi član ekspedicije, nadareni Franjo Copak koji je broncom u restoranskom jelu od mesa izvrsno predstavio hotel Turist gdje izvršava praktičan dio nastave Gospodarske škole Varaždin.

No, najveća čast je ipak pripala šefu kuhinje hotela Turist, Damiru Crlenom koji je dobio potvrdu svog kvalitetnog, kontinuiranog i dugogodišnjeg rada u struci. Crleni je naime s još dvadeset i jednim kuharom iz Hrvatske proglašen Hrvatskim kulinarskim akademikom.

Komentari