Odluka o optužnici protiv Čehoka i Patafte sljedeći tjedan

Objavljeno: 30.11.2012. 14:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Na Županijskom sudu u Zagrebu održana je sjednica Optužnog vijeća na kojoj se raspravljalo o novoj optužnici protiv bivšeg gradonačelnika Čehoka, poduzetnika Davora Patafte, članice uprave njegove T7 grupe Narcise Huljev i direktora Varkoma Tomislava Kezelja. Podsjetimo, nakon što je prvu optužnicu Optužno vijeće vratilo na doradu, USKOK je krajem rujna podigao novu optužnicu.

Na današnjoj sjednici Optužno vijeće je saslušalo dodatnu argumentaciju predstavnika USKOK-a koji je svojim argumentima pokušao dokazati opravdanost teza iznesenih u optužnici, a zatim su odvjetnici optuženih počeli s iznošenjem protuteza.

Sjednica je zatim prekinuta, a nastavak slijedi u srijedu i po potrebi u četvrtak kada bi vijeće trebalo odlučiti hoće li optužnicu djelomično ili u cijelosti prihvatiti ili odbaciti.

Optužnica je inače podignuta u prosincu prošle godine, ali ju je u svibnju ove godine Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda vratilo USKOKU na doradu.

- Nova optužnica nije bitno izmijenjena u odnosu na onu koja je vraćena na doradu, a argumenti USKOK-a ostali su otprilike isti. S druge strane, naši su protuargumenti u izuzetnoj mjeri pojačani, a najvažniji su naši argumenti koji se tiču određenih nezakonitosti dokaza i dokaznih radnji koje je izvodio USKOK - rekao nam je Vlado Sevšek, odvjetnik prvooptuženog Ivana Čehoka.

Pataftu i Čehoka prva je optužnica teretila da su se od kraja 2007. do lipnja 2011. povezali s namjerom pribavljanja materijalne koristi trgovačkim društvima u vlasništvu Patafte, a na štetu Grada Varaždina i pravnih osoba koje su u većinskome vlasništvu Grada Varaždina. Prema optužnici, Pataftine tvrtke oštetile su Varaždin za najmanje 49,6 milijuna kuna.

Komentari