Dobra vijest

Odobrena bespovratna sredsva za izgradnju novog dječjeg vrtića u Općini Trnovec Bartolovečki

Objavljeno: 28.12.2023. 17:46

Zadnja izmjena: 28.12.2023. 17:49

Projekt izgradnje i opremanja matičnog dječjeg vrtića u Trnovcu Bartolovečkom uspješno je prošao procjenu kvalitete Ministarstva znanosti i obrazovanja te je za njegovu realizaciju iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti odobreno bespovratnih 1,15 milijun eura.

Riječ je o najvećem kapitalnom projektu u općini, vrijednom oko 4,5 milijuna eura, koji će biti izgrađen u naselju Trnovec i moći će primiti 200 djece, navode iz Općine, napomenuvši da trenutno djeca polaze vrtić u 47 godina starom montažnom objektu, koji više ne udovoljava propisima i standardima te ga nije moguće renovirati ili dograđivati, 65 mališana polaze vrtiće u okolnim općinama i gradovima, dok je na listi čekanja konstantno više od 60 djece.

– Odobrena sredstva velika su stvar za našu Općinu. Drago mi je što je Ministarstvo prepoznalo našu potrebu i što će pomoći da svoj djeci omogućimo boravak u vrtiću dok su roditelji na poslu. Uskoro krećemo u realizaciju prioritetnog projekta Općine, jer želimo našoj djeci najbolje, da budu smješteni u objekt koji je primjeren današnjim standardima i koji zadovoljava sve uvjete. Vjerujemo da će vrtić biti gotov za otprilike dvije i pol godine – istaknula je načelnica te općine Verica Vitković. Dodala je i da općina Trnovec Bartolovečki u protekle četiri godine ima pozitivan trend u broju novorođenih, što je dalo dodatni vjetar u leđa odluci o izgradnji novog vrtića.

Komentari