Na Natječaju za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2020. godinu, Udruga udomitelja „Nada“ Ivanec, uz pomoć Projektnog ureda za EU fondove i Grada Ivanca, a koji ujedno omogućava da takva savjetodavna podrška udrugama bude besplatna, ostvarila je bespovratnu financijsku podršku u iznosu od 20.000,00 kuna. Podršku je dodijelilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Bespovratnim sredstvima provest će se projekt „Praktične vještine za lakše odrastanje“, a u sklopu kojeg će se djeci iz udomiteljskih obitelji, a koji ispunjavaju sve potrebne uvjete pokriti troškovi autoškole.

Polaganje vozačkog ispita mladima će svakako olakšati pronalazak posla po završetku školovanja, ali će ih isto tako znatno osamostaliti nakon što po punoljetnosti napuste udomiteljske obitelji.

Dio sredstava udruga Nada utrošit će i na kupnju beskontaktnog toplomjera, a koji joj je u novonastaloj epidemiološkoj situaciji uzrokovanoj virusom COVID-19 prijeko potreban.

Preostali dio sredstva Udruga će utrošiti na svoje redovne troškove poslovanja u periodu provedbe projekta, a koji traje šest mjeseci.

- Kroz sve naše projekte osmislili smo niz korisnih i kvalitetnih aktivnosti za djecu iz udomiteljskih obitelji, djecu u riziku te za djecu s poteškoćama. Neke od naših aktivnosti usmjerene su na promociju udomiteljstva i edukaciju trenutnih naših članova. Raznolikost aktivnosti i projekta unaprjeđuje i naše interne kapacitete, a kad vidimo da je naš rad prepoznat na svim razinama to nam je veliki poticaj da nastavimo u istom smjeru te da budemo još kreativniji i aktivniji. Poslovna zona Ivanec, zajedno s Projektnim uredom od velike nam je pomoći kod pripreme i provedbe naših projekata te smo upravo zahvaljujući takvoj vrsti potpore uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju Udruge za naredno trogodišnje razdoblje, rekla je predsjednica udruge Nada, Mladenka Ravenski.

Važno je istaknuti da udruga Nada svoje projekte provodi u suradnji s Centrom za socijalnu skrbi Ivanec, a koji joj je ujedno i partner na svim značajnim projektima.

 

Ključne riječi: Grad Ivanec, Udruga Nada,

Komentari

26.07.2020. 18:30h Zadnja izmjena: 26.07.2020. 18:32