u spomen na poginulog branitelja

Održan 2. Dan sjećanja na Dražena Šešeta - Gačice 2017

Objavljeno: 07.08.2017. 16:28

Zadnja izmjena: 07.08.2017. 16:29

U organizaciji DVD-a Gačice i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Ivanec u Margečanu i Gačicama održana je druga po redu manifestacija pod nazivom 'Dan sjećanja na Dražena Šešeta', u spomen na poginulog hrvatskog branitelja iz Gačica.

Počast Draženu, uz brojne sumještane, članove DVD–a Gačice, kolege branitelje, predstavnike Grad Ivanca, odao je i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak. Najprije su na grobu u Margečanu uz molitvu velečasnog Alojzija Pakraca, položeni buketi i zapaljene svijeće, a zatim je velečasni Pakrac služio misu zadušnicu u kapelici sv. Josipa u Gačicama. Nakon mise u Područnoj školi Gačice održana je komemorativna svečanost na kojoj su nećaci Noa i Ema Šešet otkrili spomen pano Dražena Šešeta, a najavljene su daljnje aktivnosti kako bi mjesna škola i igralište ubuduće dobile ime Dražena Šešeta.

Zamjenik župana Tomislav Paljak tom je prilikom zahvalio udrugama koje trajno čuvaju sjećanje na Dražena te se prisjetio i svog osobnog nekadašnjeg druženja i prijateljevanja s Draženom na sportskim terenima. Također, prisjetio se svih 175 poginulih s područja Varaždinske županije koji su pali u obrani domovine, među kojima je i petero s područja Župe Margečan. Najavio je potporu Županije daljnjem održavanju takvih manifestacija te domaćinima uručio prigodne poklone.

Obilježavanje Dana sjećanja nastavljeno je otvaranjem numizmatičke izložbe kolekcionara Martina Lukavskog te nogometnom utakmicom u kojoj je ekipa UDVDR-a Ivanec s 2:0 pobijedila momčad DVD-a Gačice. Podsjetimo, Dražen Šešet kratko je vrijeme radio u poduzeću Ivančica d.d. Ivanec, da bi 14. ožujka 1991. godine pristupio u Policijsku upravu Varaždinsku, a 14. svibnja 1991. prelazi u Zbor Narodne Garde – 2. Gardijsku brigadu Grom u čijem sastavu pogiba 8. kolovoza u mjestu Gređani kod Topuskog. U trenutku pogibije imao je tek nešto više od 20 godina.

Komentari