U organizaciji udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava i uz potporu Grada Lepoglave u Lepoglavi je održan 2. Memorijalni sportski turnir za poginule branitelje s područja grada.

Sjećanje na 12-oricu poginulih branitelja s gradskog područja započelo je misom zadušnicom u župnoj crkvi u Lepoglavi nakon čega je, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća, počast poginulim braniteljima odana u Parku hrvatskih branitelja. Učinili su to članovi obitelji poginulih branitelja te predstavnici udruga i ustanova s gradskog odručja te policije. Ispred Grada Lepoglave počast je poginulim braniteljima odao gradonačelnik Marijan Škvarić dok je državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop to učinio ispred Ministarstva obrane i Ministarstva branitelja. Uslijedilo je otvorenje turnira kojem su uz navedene nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

- Ministarstvo obrane i Ministarstvo branitelja izuzetno cijene žrtvu naših branitelja – istaknuo je državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop pozdravivši ispred ministara Damira Krstičevića i Tome Medveda sve nazočne. Podsjetio je da je više od 15.000 života ugrađeno u temelje Hrvatske slobode među kojima i životi 12-orice branitelja s područja Grada Lepoglave. Naša je obaveza, istaknuo je Jakop, da se njihova žrtva nikad ne zaboravi. Jakop je turnir otvorio uz počasni pucanj kuburaša iz Kuburaške udruge Prva kubura iz Višnjice. Devet ekipa natjecalo se u sedam disciplina – beli, šahu, pikadu, visećoj kuglani, streljaštvu, stolnom tenisu i povlačenju konopa.

Komentari

09.07.2019. 13:01h Zadnja izmjena: 09.07.2019. 13:06