u vinici

FOTO: U znak sjećanja na Mladena Kasuna održan memorijalni košarkaški turnir

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.09.2017. 11:08

Zadnja izmjena: 04.09.2017. 13:21

U znak sjećanja na jednog od osnivača, prvog predsjednika i trenera Košarkaškog kluba Vinica, ove je nedjelje u Vinici pod pokroviteljstvom Hrvatske demokratske zajednice te Općine Vinica održan 20 . po redu Memorijalni košarkaški turnir „Mladen Kasun“.

Kao pripadnik specijalne postrojbe MUP-a „RODA“, Mladen Kasun poginuo je 9. studenog 1991. godine na istočnoslavonskom bojištu, u Karadžićevu. Stoga su prije početka natjecanja, predstavnici organizatora - Košarkaškog kluba Vinica predvođeni predsjednikom Damirom Horvatom te načelnik Općine Marijan Kostanjevac u prisustvu majke Anice i ostalih članova obitelji, položili cvijeće i zapalili svijeće na grob te kod spomen obilježja hrvatskom vitezu Mladenu Kasunu.

Na Turniru su se i ove godine uz domaću, okupile još tri gostujuće ekipe : KK Grafičar iz Ludbrega, KK Petrijanec i KK Lepoglava. Nakon postrojavanja ekipa te odavanja počasti Mladenu minutom šutnje, sve je u ime kluba organizatora pozdravo Damir Horvat , zahvalio svima na dolasku te zahvalio svim sponzorima koji su pomogli održavanju turnira te Mladenovoj majci na njenoj žrtvi. U ime pokrovitelja turnira sve prisutne pozdravio je i zahvalio im na dolasku načelnik. Na turniru su bili prisutni i saborski zastupnik Anđelko Stričak te predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runac.

U športskom nadmetanju, najspremnija i najjača bila je ekipa KK Grafičar iz Ludbrega koja je pobijedila na ovogodišnjem turniru. Drugo je mjesto osvojila ekipa iz Vinice, treće je mjesto pripalo ekipi Lepoglave, a igrači KK Varaždin zauzeli su 4. mjesto . Najboljem igraču, kao i pobjednicima turnira te ostalim sudionicima , pehare je uručio načelnik Općine.

Komentari