''škole za afriku''

Održan humanitarni božićni koncert Osnovne škole Novi Marof

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.12.2017. 15:52

Zadnja izmjena: 20.12.2017. 15:52

U ponedjeljak je pred prepunom dvoranom Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“, održan Humanitarni božićni koncert u sklopu UNICEF-ova projekta „Škole za Afriku“ u koji je i ove godine uključena OŠ Novi Marof, pod vodstvom koordinatorice projekta Božene Hokman, defektologinje škole. Likovna grupa razredne nastave izradila je keramičke privjeske s afričkim motivima i na taj način prikupila 1742,00 kune.

Svim prisutnima obratili su se ravnatelj Škole Anđelko Bošnjak i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač istaknuvši izvrsnu suradnju Grada i škole.

Publika je sat i pol uživala u instrumentalnim i vokalnim skladbama koje su izvodili učenici polaznici Umjetničkog odjela. Bilo je tu izvrsnih solističkih nastupa, ali i točaka kroz koje se mogla vidjeti i osjetiti radost zajedničkog muziciranja. Izvođači su bili polaznici Početničkog solfeggia, klaviristice, flautistice, violinistica, klarinetist, trombonist, gitaristički duo, komorni sastavi harmonika, Vokalna skupina OŠ, Mali zbor, zbor i tamburaški orkestar, puhački orkestar.

Na kraju koncerta, prigodne riječi uputio je i Dragan Logožar, voditelj Umjetničkog odjela, koji je zahvalio svim izvođačima, kolegicama i kolegama koji su sudjelovali u pripremi koncerta, kao i svim nazočnima koji podupiru rad škole i Umjetničkog odjela.

Komentari