općina petrijanec

Održan 'Kup Zelendvor 2022.', međunarodno natjecanje u lovačkom trapu i parkuru

Objavljeno: 18.10.2022. 08:29

Zadnja izmjena: 18.10.2022. 08:29

U Zelendvoru, popularnom i poznatom lovištu na streljani, kroz dva se dana održalo međunarodno kup natjecanje u parkuru i lovačkom trapu.

Najbolja ekipa bila je "Slovenija", iza nje "Trio M", a treće je mjesto osvojila ekipa "Michele". Kod pojedinaca prvo je mjesto pripalo Mariu Gentiću, drugi je bio Matej Špoljarec, treći Hlebaš Nejc, četvrti Ante Matak, peti Hlebaš Matjež, a šesti Kos Miljenko iz Zelendvora.

- Ekipe su sačinjavala tri strijelca, a pucala se jedna serija parkura i jedna serija lovačkog trapa. Šest najbolje plasiranih strijelaca ulazilo je u pojedinačno finale i pucalo seriju parkura. Nagradili smo 3 najbolje ekipe te šest najboljih strijelaca - rekao je Miljenko Kos iz Zelendvora.

Međunarodno natjecanje podržao je i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec koji je dodijelio nagrade najboljim pojedincima i ekipama.

- Gađanje pokretnih meta, znano nama laicima kao gađanje glinenih golubova, imamo za svrhu održavati dobru streljačku kondiciju svakog lovca u gađanju pokretnih meta čitavo vrijeme kroz godinu a posebno u vrijeme lovostaja. Zahvaljujem Zelendvoru na dobroj organizaciji posebno Zoranu Koširu i Miljenku Kosu te isto tako zahvaljujem svim ekipama koje su se prijavile na ovaj kup. Vjerujem da će ovo postati tradicija i da ćemo i iduće godine održati ovakvo natjecanje - rekao je načelnik Željko Posavec.

Komentari