oralna higijena

Održan okrugli stol u sklopu projekta 'Zdravi zubi za sve'

Objavljeno: 13.09.2023. 13:36

Zadnja izmjena: 13.09.2023. 13:36

Dom zdravlja Varaždinske županije je s projektnim partnerom Varaždinskom županijom osmislio projekt "Zdravi zubi za sve", čiji je cilj osvijestiti javnost i stanovništvo Varaždinske županije o važnosti provođenja oralne higijene. 

Projekt je usmjeren na čitavo stanovništvo, s posebnim naglaskom na djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, trudnice te starije osobe. U sklopu projekta održana su predstavljanja i radionice u svim dijelovima Varaždinske županije, a jedna od projektnih aktivnosti je i okrugli stol održan jučer u Županijskoj palači. 

Pročelnica Ljubica Božić naglasila je da je projekt "Zdravi zubi za sve" jedna od javnozdravstvenih preventivnih akcija koju na području Varaždinske županije provode zdravstvene ustanove kojima je osnivač Županija, te udruga uz pomoć Županije.  

- Javnozdravstvenim akcijama želimo uočiti poteškoće, otkriti njihove uzroke i kreirati rješenja kako bismo unaprijedili zdravlje šireg kruga ljudi, čime pokazujemo odgovornost za našu zajednicu - kazala je Božić te zahvalila svima koji su svoj trud i vrijeme uložili u provođenje projekta.

Ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Jurica Veronek istaknuo je da je ponosan na sve koji su sudjelovali u projektu te pokazali kompetencije i kvalitetu, kao i odgovor na sve izazove koje je ovaj projekt sa sobom nosio.

Komentari