Pojedinačno i ekipno natjecanje

U dvorani Gospodarske škole Varaždin održan peti po redu Festival matematike

Pod sloganom 'Turizam Varaždinske županije' danas je otvoren peti po redu Festival matematike u dvorani Gospodarske škole u Varaždinu. 
Objavljeno: 25.04.2019. 13:54

Zadnja izmjena: 25.04.2019. 13:59

Pod sloganom 'Turizam Varaždinske županije' danas je otvoren peti po redu Festival matematike u dvorani Gospodarske škole u Varaždinu. 

Riječ je o festivalu s 1300 učenika i oko 200 mentora iz gotovo svih osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije, ali i Zagrebačke, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije kao i 13 ekipa iz dvije OŠ iz susjedne Slovenije. Na Festivalu se učenici natječu u pojedinačnom i ekipnom rješavanju zadataka iz matematike, a samome otvorenju prisustvovao je i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak.

- Jučer smo imali Festival informatike, u subotu nas čeka Festival šaha, potiče se kreativnost i logičko razmišljanje. Slobodno možemo reći da imamo nadarenu djecu, ali i izvrsne stručnjake koji rade s njima. Već ove godine imamo državnog prvaka iz matematike, učenik šestog razreda Marko Hrenić kojeg posebno pohvaljujem, čestitke i njegovoj školi u Novome Marofu. - rekao je Paljak.

Komentari