manifestacija za poduzetnike

Održan Poslovni uzlet Grada Ivanca 2019.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.06.2019. 14:06

Zadnja izmjena: 12.06.2019. 14:06

Grad Ivanec i Poslovna zona Ivanec u utorak su u hotelu Orion bili domaćini Poslovnog uzleta, manifestacije namijenjene velikim, malim, srednjim i mikro poduzetnicima, obrtnicima i poduzetnicima početnicima, a koji je petu godinu za redom organiziran u suradnji s Poslovnim dnevnikom i Večernjim listom.

Skupu se obratila i pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrtništva Ivana Soić. Kazavši da su digitalizacija i e-račun visoko aktualne teme, u kontekstu činjenice da od 1. srpnja e-račun postaje obavezan, ocijenila je da su ih organizatori skupa nametnuli u optimalno vrijeme.

U nastavku skupa je direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o. Lana Labaš nazočne upoznala s brownfield investicijama na području grada Ivanca.Pritom je podrobno obrazložila projekt Poduzetničkog inkubatora, navela olakšice i benefite koji će na raspolaganju stajati poduzetnicima – početnicima koji uđu u njegov sustav (u obzir dolaze mlada poduzeća osnovana u razdoblju 2017. – 2019. godine) te najavila skoro raspisivanje javnog poziva. Predstavila je i projekt klasične brownfield investicije, a to je ponovno stavljanje u proizvodnu funkciju bivšeg industrijskog pogona Varteksa u Ivancu.

U iznimno zanimljivom panelu, koji je potrajao i više od predviđenih 45 minuta, sudionici su s raznih aspekata obradili ove teme. Na skupu se dosta govorilo i digitalizaciji poslovanja bez koje, rečeno je, ne možemo biti konkurentni na svjetskom tržištu. Iznijeti su brojni primjeri koji svjedoče da i u državnoj upravi, ali i u velikim poduzetničkim sustavima, ima velikih otpora digitalizaciji.

Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove Poslovni uzlet je iskoristio za predstavljanje ulagačkih mogućnosti na području našega grada i benefita koje gradska uprava nudi investitorima, kao i za prezentaciju spektra vlastitih usluga (konzultacije, priprema, kreiranje i apliciranje projekata na EU i nacionalne fondove, praćenje projekata) koje po subvencioniranim cijenama nudi svim zainteresiranim poduzetnicima, obrtnicima, OPG-ovima i dr.

Komentari