edukacija djece

Održan preventivni program prometne kulture za najmlađe u Općini Maruševec

Objavljeno: 19.10.2022. 18:26

Zadnja izmjena: 19.10.2022. 18:28

Područna škola Druškovec bila je početkom ovog tjedna domaćin preventivne manifestacije pod nazivom Program prometne kulture za najmlađe, koja se provodi u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu, a u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska.

Nakon odslušanog teorijskog dijela učenici su u jutarnjim satima na nogometnom igralištu u Druškovcu kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu, nakon čega je uslijedio praktični dio programa u pravim mini-električnim automobilima, gdje djeca na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu. 

Pored prometnog poligona, djeca su se upoznala se s policijskim vozilom i zanimanjem policajca koje je ponosno prezentirao policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Davor Blaško.Učenicima su vidjeli i unutrašnjost i opremu vatrogasnog vozila, te standardnu opremu vatrogasca, kao i vježbu s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom.

- Zahvaljujem našim vatrogascima, Policiji te članovima županijskog Društva crvenog križa, kao i tvrtki Jumicar Hrvatska što su učenicima na zaista zanimljiv način prenijeli svoja znanja i uputili ih kroz praktični dio nastave kako se ponašati u prometu, prilikom požara, ozljeda i drugih neželjenih situacija, rekao je tom prilikom načelnik Klapša, istaknuvši kako će Općina Maruševec i ubuduće podržavati ovakve i slične preventivne edukacije.

Komentari