područje zdravstva

Održan prvi Sajam „Dani strukovnih zanimanja u RCK-uˮ u Medicinskoj školi Varaždin

Objavljeno: 18.05.2021. 10:25

Zadnja izmjena: 18.05.2021. 11:06

Prvi Sajam „Dani strukovnih zanimanja u Regionalnom centru kompetentnostiˮ održao se u okviru projekta Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija u Medicinskoj školi Varaždin od 10. do 14. svibnja 2021.

Cilj ovoga Sajma bio je povezivanje učenika, roditelja, nastavnika i vanjskih stručnjaka iz različitih struka u području zdravstva. Medicinska škola Varaždin zajedno s partnerskim institucijama prezentirala je zanimanja koja nudi u okviru svojeg odgojno-obrazovnog programa s naglaskom na očekivani razvoj stručnih kompetencija unutar Projekta. Vanjski predavači informirali su prisutne sudionike o novim spoznajama u okviru različitih struka u kontekstu širenja epidemije bolesti COVID-19.

Svaki dan bio je posvećen jednom zanimanju, a aktivnosti su započele učeničkim predstavljanjem i demonstracijom odabranih vježbi u laboratoriju ili u kabinetima, a potom je uslijedilo predavanje stručnjaka. 

Predavači su objasnili na koji se način svako zanimanje u sektoru zdravstva moralo prilagoditi novim uvjetima rada izazvanim zahtjevima pandemije te su istaknuli želju za nastavkom suradnje u RCK-u u okviru kojeg će se nakon rekonstrukcije i dogradnje škole kabineti i laboratoriji opremiti najsuvremenijom opremom za teorijsku i praktičnu nastavu, laboratorijske i kliničke vježbe, a provodit će se i stalna stručna edukacija nastavnika.

Komentari