grad lepoglava

Održan sastanak gradonačelnika Škvarića s novoizabranim predsjednicima mjesnih odbora

Objavljeno: 31.07.2023. 09:16

Zadnja izmjena: 31.07.2023. 09:20

Nakon provedenih izbora za vijeća mjesnih odbora Grada Lepoglave i održanih konstituirajućih sjednica, gradonačelnik Marijan Škvarić održao je sastanak s novoizabranim predsjednicima 11 gradskih mjesnih odbora.

Okupljene predsjednike gradskih mjesnih odbora Škvarić je upoznao s provedenim aktivnostima i planovima uređenja i izgradnje komunalne infrastrukture. Istaknuo je pritom uspješno provedene sanacije klizišta, uređenje 10 kilometara nerazvrstanih cesta i sanaciju mosta Putine na rijeci Bednji sredstvima od 2,4 milijuna eura, koje je Grad Lepoglava osigurao na natječaju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije za sanaciju posljedica šteta od potresa na komunalnoj infrastrukturi.

- Mjesni odbori i vi kao njihovi predsjednici poveznica ste između građana i Grada. Od vas se očekuje da potrebe i zahtjeve građana kanalizirate prema Gradu kako bismo te potrebe uvrstili u gradske razvojne programe i pripremili projekte kojima ćemo ih, na zadovoljstvo građana, realizirati. Nažalost, elementarne nepogode su u proteklom periodu pogodile područje Grada Lepoglave te su izazvale nove štete na komunalnoj infrastrukturi. Prema procijeni, riječ je o štetama u visini od oko 2 milijuna eura za čiju sanaciju također očekujemo potporu s državne razine - rekao je Škvarić.

Radi što bolje međusobne povezanosti s gradskim tijelima, gradonačelnik Škvarić je  predsjednicima mjesnih odbora na korištenje uručio gradske mobitele.

Komentari