Održan sastanak o podizanju konkurentnosti varaždinskog turizma

Objavljeno: 22.02.2014. 17:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Jučer, 21. veljače, Turistička zajednica grada Varaždina u hotelu Turist organizirala je koordinacijski sastanak, na kojemu se raspravljalo se o poboljšanju uvjeta rada te o mogućnosti unapređenja suradnje i podizanja konkurentnosti varaždinskog turističkog  proizvoda.

Na sastanku su bili prisutni predstavnici Grada Varaždina, pročelnica Upravnog odjela za za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Goranka Grgić, Marijan Bakulić ispred Upravnog odjela za komunalni sustav, te varaždinski ugostitelji i pružatelji usluga smješataja.

U neformalnoj i poticajnoj atmosferi definirane su konkretne aktivnosti koje bi  već tijekom ove godine trebale rezultirati povećanjem turističkoga prometa – stoji u priopćenju Turističke zajednice Grada Varaždina.

Naime, djelatnici Turističke zajednice grada Varaždina prisutnima su iznijeli prijedloge aktivnosti koje obuhvaćaju poticanje dolazaka i potrošnje individualnih gostiju, kao i ponude za turističke  agencije te posjete grupa.

Između ostaloga, razmatrane su mogućnosti produljenja boravka  gostiju za vrijeme Špancirfesta te intenzivne cijelogodišnje promotivne aktivnosti.

Na osnovu specifičnih potreba pojedinih sektora i djelatnosti, do kojih se došlo u raspravi, predložene će aktivnosti biti prilagođene te pokrenute u najkraćem mogućem razdoblju.

- Da bi grad kao Varaždin bio konkurentan na turističkom tržištu, svi se zainteresirani subjekti moraju aktivno uključiti i u osmišljavanje i u realizaciju turističkih  aktivnosti. Ukoliko svatko kvalitetno odradi svoj dio posla, velika je vjerojatnost da će rezultati biti pozitivni – zaključno je rekla direktorica Turističkoga ureda Turističke zajednice grada Varaždina  Branka Tropp .

Komentari