općina cestica

Održan sastanak o Završetku radova Aglomeracije u općini Cestica

Objavljeno: 12.04.2022. 18:31

Zadnja izmjena: 12.04.2022. 18:32

Od listopada 2019. godine u općini Cestica odvijaju se radovi na izgradnji kanalizacijske mreže, a ista se vodi pod nazivom "Sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda Aglomeracije Varaždin, podsustav Cestica".

Nositelj investicije je tvrtka Varkom Varaždin, a radove izvodi Cestno podjetje Ptuj sa svojim kooperantima. Sastanak je održan u dvorani Kulturnog centra u Cestici, a na početku sastanka nazočne je pozdravio načelnik Mirko Korotaj te naglasio je da projekt Aglomeracije na području općine Cestica predstavlja vrijednost investicije veću od 100 milijuna kuna, a u kojoj s iznosom od pet milijuna kuna sudjeluje i Općina Cestica.

Bruno Ister, direktor Varkoma, rekao je da se Aglomeracijom na više mjesta u Hrvatskoj izvode radove na izgradnji kanalizacijskog sustava, a cilj je, uz odvodnju otpadnih voda, zaštitu pitke vode. Naglasio je da je projekt Aglomeracija Varaždin, drugi po veličini u Hrvatskoj, a sve nedostatke koji su uočeni na podsustavu Cestica, što nije u projektu uz državnu cestu D-2, pokušat će riješiti. Radi se o pedesetak domaćinstava koja su djelomično u "depresiji" s obzirom na postojeći projekt, ali će se i te dionice nastojati obuhvatiti za što će trebati izraditi i dodatnu projektnu dokumentaciju.

Komentari