dogovorene aktivnosti

Održan sastanak u Zagrebu - evo kako napreduje projekt izgradnje žičare u Bednji

Objavljeno: 16.03.2022. 14:35

Zadnja izmjena: 16.03.2022. 15:42

U Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine održan je sastanak oko državnih nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske, a koje su od značaja za razvoj projekata na području Općine Bednja.

Sastanku su prisustvovali saborski zastupnik Damir Habijan i načelnik Općine Bednja Damir Poljak te državna tajnica Sanja Bošnjak, a razgovaralo se o darovanju / raspolaganju nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, a koje su od značaja za razvoj projekata etno sela, auto kampa i žičare na području Općine Bednja, odnosno lokaciji oko dvorca Trakošćan.

- Na sastanku je dogovoren hodogram predstojećih aktivnosti koje su potrebne radi pokretanja spomenutih investicija - kratko je izvijestio Damir Habijan.

O projektu

Okosnica idejnog projekta žičare je vožnja od Trakošćana do Ravne gore koja bi trajala - 5 minuta. Žičara dužine otprilike 3100 metara krenula bi s parcele iza hotela Trakošćan sve do Ravne Gore, odnosno cilj bi bio između crkvice Tri kralja i planinarskog doma Pusti duh. - Kroz sat vremena s njom bi se prevezlo 240 ljudi, a vožnja bi trajala 5 minuta. Planirano je da se postavi 7 stupova i ide na način da je 70 metara iznad zemlje tako da ne bi rušila šuma niti bi ona smetala na bilo koji način - otkrio je u intervjuu za eVaraždin Damir Poljak. 

 

Komentari