Jučer je u hotelu Turist u organizaciji Opće bolnice Varaždin održan simpozij multidisciplinarnog tima za tumore probavnog trakta s ciljem nastavka daljnjeg stručnog usavršavanja liječnika, ali i dijeljenja iskustva i znanja s drugim kolegama.

Riječ je o najnovijim saznanjima i načinima liječenja spomenute bolesti o čemu je na simpoziju govorio dr. Željko Vojnović, voditelj Odjela za hematologiju, onkologiju i kliničku imunologiju.

- Posljednjih petnaestak godina svjedoci smo izuzetnog napretka u mogućnosti liječenja zloćudnih bolesti. U Općoj bolnici Varaždin, vođeni navedenim pristupom, 2004. prvi smo formirali multidisciplinarni tim za tumore probavnog trakta. Već trinaest godina tim se sastaje jednom tjedno kako bi donio odluku o načinu najboljeg liječenja za svakog bolesnika koji se liječi u našoj bolnici. - istaknuo je dr. Vojnović.

Broj pacijenata oboljelih od tumora probavnog trakta koji se obrade u onkološkom konziliju je oko 550, a od toga ih se operacijski liječi oko 300. Rijetko koja ustanova u hrvatskoj odradi ovakav obim posla. - naglasio je dr. Ranko Stare. 

- Iznimno je važno naglasiti da multidisciplinaran pristup pacijentu koji uključuje rad cijelog niza stručnjaka na jednom mjestu brzo i kvalitetno zbrinjava pacijenate s tumorima probavnog trakta. Simpozij je samo potvrda onoga što se u varaždinskoj bolnici svakodnevno radi - istaknuo je ravnatelj OB Varaždin dr. Nenad Kudelić.

Komentari

26.04.2017. 14:51h Zadnja izmjena: 26.04.2017. 14:53